Su kıtlığını bitirecek proje! Çiftçiler için düşük maliyetli nimet olacak: Havadan su üreten cihaz geliştirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Independent’te yer alan habere göre, ABD’de bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ekibi, su toplamak için su emici kanatlardan faydalanan soğurma tabanlı atmosferik su hasadı (SAWH) denilen bir yaklaşım kullanarak düşük maliyetli ve kompakt olan bir sistem geliştirdi.

Teknolojinin detaylarını aktaran araştırmacılar, küresel nüfusun neredeyse 3/2’sinin su kıtlığıyla mücadele ettiğini söyleyerek, 2030 yılına kadar küresel yıllık su talebinin neredeyse %40’ının karşılanamayacağını öngördüklerini söyleyerek şunları ekledi:

“Bu da halk sağlığı, tarım ve tarımsal uygulamalar için daha fazla zorluk oluşturuyor. Atmosferde, mevcut sıvı su kaynağına dayanmadan kolayca toplanabilecek yaklaşık 1300 trilyon litre tatlı su bulunmaktadır. Soğurma tabanlı atmosferik su hasadı, sis hasadı ve çiyleme gibi geleneksel atmosferik su hasadı çözümlerinin mümkün olmadığı aşırı kurak ortamlarda içilebilir su üretimi vaat ediyor.”

Mevcut SAWH sistemleri tipik olarak güneş enerjisine dayanıyor. Fakat tutarsız hava şartları ve düşük enerji yoğunluğu, günlük insan ihtiyaçlarını karşılamak için uygun olmadıklarını gösteriyor. Bilim insanlarının düşük maliyetli ve yüksek performanslı bir çözüm olduğunu belirttikleri bu cihaz, talebi karşılayabilmek için atık ısıya başvuruyor. Sistemin çalışan bir prototipinden yapılan hesaplamalar, kanatlar üzerindeki 1 litre emici kaplamanın %30 bağıl neme sahip havada günlük 1,3 litreye kadar içilebilir su üretebileceğini gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Su kıtlığını bitirecek proje! Çiftçiler için düşük maliyetli nimet olacak: Havadan su üreten cihaz geliştirildi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz