1. Haberler
  2. Gündem
  3. Su ve soda şişelerini atmayan para basacak! Almanya’daki sistem Türkiye’ye geliyor: Tane başına para verilecek

Su ve soda şişelerini atmayan para basacak! Almanya’daki sistem Türkiye’ye geliyor: Tane başına para verilecek

featured
service

Proje doğrultusunda, Türkiye’nin 5 bin noktasına depozito iade makinesi koyulacak. Söz konusu makineler, su, kola, soda ve bira şişeleri gibi ambalajları toplayarak geri dönüşüme kazandıracak. Vatandaşlar ise bu makineler aracılığı ile şişe başına 25 kuruş geri ödeme alabilecek.

Depozito iade sistemi, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın altyapısıyla modern bir çözüm sunuyor. Sisteme entegre edilen e-cüzdan uygulamasıyla biriken depozito paraları, kolaylıkla takip edilebilirken alışverişlerde de kullanılabilecek. Böylece hem nakit kullanımı azalacak hem de çevreye duyarlı bireyler ödüllendirilmiş olacak.

Yeni sistem, çevre kirliliğinin azaltılmasına ve geri dönüşümün de artırılmasına katkıda bulunacak. Ayrıca, tüketicilerin maddi olarak da kazanç sağlayacağı sistem, ülke ekonomisine de pozitif etkilerde bulunacak. Özellikle geri dönüşümde yaratılacak iş fırsatları ile kaynakların daha verimli kullanımı, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasında etkin rol oynayacak.

yeni-proje-6.jpg

Depozitolardan toplanan paralar, e-cüzdanlar aracılığı ile birikerek kullanıcıların günlük alışverişlerinde de kullanılabilecek. Bu sayede tüketiciler geri dönüşüme katkı sağlarken maddi birikim de yapabilecekler.

Avrupa’da başarılı bir şekilde uygulanan sistem, Türkiye’de de aynı başarıyı yakalayarak çevre bilincini artırmayı amaçlıyor. 1 Ocak 2025’ten itibaren hayatımızda aktif bir yeri olacak olan sistem, doğayı koruma ve ekonomiye katkıda bulunma bakımından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Su ve soda şişelerini atmayan para basacak! Almanya’daki sistem Türkiye’ye geliyor: Tane başına para verilecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz