1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sudan’da İç Savaş ve Cenevre Müzakerelerine İtiraz

Sudan’da İç Savaş ve Cenevre Müzakerelerine İtiraz

featured
service

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, ülkedeki iç savaşın sona ermesi amacıyla başlatılan Cenevre müzakerelerine katılmayacaklarını duyurdu. Burhan, bu durumu Port Sudan’da düzenlediği basın toplantısında ifade etti.

Burhan, “Cenevre Grubu, Hızlı Destek Kuvvetleri’ni (HDK) övdü ve biz bu milislerin övüldüğü bir yerde oturmayı kabul etmiyoruz, onlarla oturmayacağız,” dedi. Ayrıca, Cidde Müzakere Platformunun genişletilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Bir diğer önemli nokta, Burhan’ın insani yardım konusundaki kararlılıklarıydı. “Savaştan etkilenenlere yardım ulaştırma konusundaki kararlıyız,” diye ekledi. Sudan’ın toprak bütünlüğüne vurgu yaparak, “Sudan’ı bölmeyi planlayan birileri var, buna asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 23 Temmuz’da Sudan hükümetini, 14 Ağustos’ta İsviçre’de ateşkes müzakerelerine davet etti. Hükümet, yeni bir platforma gerek olmadığını belirterek Cenevre müzakerelerine itiraz etti.

Sudan’da ordu ile HDK arasında 11 Mayıs 2023’te imzalanan Cidde Bildirgesi, iki tarafın sivillere zarar vermemesi gerektiğini vurguluyordu. Sudan ordusu, HDK’nin ihlallerini gerekçe göstererek temmuzda bu müzakerelerden çekilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sudan’da İç Savaş ve Cenevre Müzakerelerine İtiraz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz