1. Haberler
  2. Gündem
  3. Süper El Nino gidiyor on kat beteri geliyor! Özellikle o il fokur fokur kaynayacak, kendinizi hazırlayın…

Süper El Nino gidiyor on kat beteri geliyor! Özellikle o il fokur fokur kaynayacak, kendinizi hazırlayın…

featured
service

İl merkezlerinde ölçülecek en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının ise İzmir’de 31-35, Aydın’da 36-41, Çanakkale’de 29-35, Balıkesir’de 34-40 ve Manisa’da 35-41 olacağı belirtildi.

Bu sene Mayıs ayında havaların biraz serin geçtiğini söyleyen TÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, “Özellikle tarımla uğraşanlar yeteri kadar sıcak olmadığı için şikayetçi. Ama şu an yeniden toparlandı, sıcaklıklar başladı. Sıcaklığın artması tarım ile uğraşanlar açısından çok güzel bir haber. Rekorlar kırılır mı? Mesela İzmir’de haziran rekoru 44.3 derece. Bu rekorun kırılacağını pek sanmıyorum. Belki Aydın çok daha sıcak olabilir ki zaten Türkiye’nin 2’nci en sıcak ilidir. İzmir ve diğer bölgeler yaklaşık 31-35 arası verirken, Aydın 41 gibi sıcaklar veriyor” ifadelerini kullandı.

“Sıcaklıklardan korkmayacağız” diye vurgulayan Prof. Dr. Yaşar, “Sıcaklık arttıkça tarım ürünleri artar, yağışlar da artar, keyif de artar. Ancak, bizler, biraz sıcaklardan etkileniriz. Çok sıcaklarda özellikle saat 10.00 ile 17.00 arasında yaşlılar, tansiyon hastaları dışarı çıkmamalı. İşleri varsa da bu saatler dışında ayarlamalılar. Sağlık açısından kendimizi koruduğumuz sürece sıcaklıkların avantajı çok büyük” dedi.

la-nina-sicaklari-geliyor-3.jpg

Geçen yıl “Süper El Nino” etkisinde olduğumuzu anımsatan Prof. Dr. Yaşar, “Hala onun etkileri devam ediyor. ‘Süper El Nino’ okyanusların çok çok ısınması demek. Deniz suyu yaklaşık 2 derece kadar ısındı. Bu nedenle havalar çok sıcak geçti. Mesela geçtiğimiz nisan ayı 4.3 derece ile ortalamaların üstünde geçti. Yaklaşık olarak 16.3 derecelere çıktı ki Türkiye’de nisan ortalama sıcaklığı 12 derecelerdedir. Olağanüstü sıcak geçti ama artık 1 yıla yaklaşıyoruz ‘Süper El Nino’ yavaş yavaş etkisini kaybediyor. Bunun arkasından ‘La Nina’ gelecektir. Şu anda bu sıcaklığa aldanmayalım. Yavaş yavaş hava sıcaklıkları tekrar normale dönecektir. Bu yaz sıcaklık rekorları kırılabileceğine pek katılmıyorum. ‘Süper El Nino’ devam ederse olabilir ama büyük ihtimalle ‘La Nina’ yani soğumaya dönüş olacaktır” şeklinde konuştu.

la-nina-sicaklari-geliyor-2.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Süper El Nino gidiyor on kat beteri geliyor! Özellikle o il fokur fokur kaynayacak, kendinizi hazırlayın…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz