1. Haberler
  2. Gündem
  3. Suriyeliler artık bunu da yapabilecek! Resmi Gazete’de yayınlandı

Suriyeliler artık bunu da yapabilecek! Resmi Gazete’de yayınlandı

featured
service

Türkiye’de yabancıların çalışma izinlerine ilişkin önemli bir değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Uluslararası İş Gücü Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nde yaptığı düzenlemeyle, sığınmacılar ve önemli hizmet sağlayacak yabancılar için çalışma izni muafiyeti getirildi.

Organize sanayi bölgeleri ve belirli sektörlerdeki eleman açığını kapatmak için Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere geçici koruma statüsündeki yabancılar, belirli sürelerle çalışma izninden muaf tutulacak. Bu kişilere sadece çalışma izni muafiyet bilgi formu düzenlenecek ve İçişleri Bakanlığı tarafından izlenecek.

Ekonomik ve sosyokültürel alanlarda Türkiye’ye önemli katkı sağlayabilecek yabancılar, 6 ay yerine 3 yıl boyunca çalışma izninden muaf olacak.

Yabancı gazeteciler ve profesyonel sporcular da görev süreleri boyunca çalışma izni şartından muaf tutulacak. Özellikle sporcu vizesi için şart olan “spor meşruhatlı vize” zorunluluğu kaldırıldı.

yeni-proje-20.jpg

Yabancıların Türkiye’ye giriş yaptıktan sonraki 30 gün içinde başvuru zorunluluğu da kaldırıldı. Artık yabancılar, Türkiye’de yasal olarak bulundukları sürece başvurularını yapabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Suriyeliler artık bunu da yapabilecek! Resmi Gazete’de yayınlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz