1. Haberler
  2. Gündem
  3. Suriye’nin Hama Şehrinde 5,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Suriye’nin Hama Şehrinde 5,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

featured
service

Suriye’nin Hama kentinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu sarsıntı, çevre iller Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Hatay dahil birçok yerden hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünün Hama olduğunu ve sarsıntının saat 23.56’da kaydedildiğini bildirdi. Hatay Valiliği ise ilk belirlemelere göre kentte herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını açıkladı. Valilik, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarların olmadığını belirtti ve Yayladağı ilçesine AFAD Arama Kurtarma ekibinin yönlendirildiğini ifade etti.

Hama’daki deprem sonrası sokağa çıkanlar arasında yer alan Cemil İbiş, “Şiddetli bir sarsıntı hissettik, evlere girmekte tereddüt ettik,” dedi. Bu durum, vatandaşlar arasında endişeli anların yaşanmasına neden oldu.

Kilis Valiliği, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Suriye’deki depremin kendileri tarafından da hissedildiğini, ancak can ve mal kaybının olmadığını bildirdi. Ekiplerin sahada incelemeler yaptığı, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri gönderildi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı mesajda, “Hamdolsun şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Osmaniye’mize geçmiş olsun. Allah beterinden korusun,” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin Hama şehrinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Hatay’ın İskenderun ilçesinden de hissedildi. Vatandaşlar sarsıntının ardından tedbir amaçlı sokağa çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Suriye’nin Hama Şehrinde 5,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz