1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tam 25 bin kişiye ekmek verecek! Dünyanın en büyüğü dev fabrikayı o ilimize kuruyor: Hayırlı olsun

Tam 25 bin kişiye ekmek verecek! Dünyanın en büyüğü dev fabrikayı o ilimize kuruyor: Hayırlı olsun

featured
service

Türkiye’de günledir konuşulan dev yatırımın detayları ortaya çıktı. 25 bin kişiye istihdam sağlayacağı söylenen fabrika, o ilimizde kurulacak. O tarihten itibaren işleyecek fabrika için vatandaşlar heyecanlı. İşte üretime başlayacağı tarih…

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil devi BYD, Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BYD’nin Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika kuracağını duyurdu. Bu yatırımla birlikte 2026 yılında elektrikli ve hibrit araç üretimine başlanması hedefleniyor.

BYD’nin Manisa OSB’de kuracağı fabrika, hem üretim hem de AR-GE çalışmaları için önemli bir merkez olacak. Bakan Kacır, fabrikanın doğrudan 5 bin, dolaylı olarak ise 25 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. Bu durum, bölge ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağlayacak.

0x0-1720527796285.webp

Bakan Kacır, Türkiye’nin otomotiv sektöründe lider ülke olma hedefini vurgulayarak, BYD gibi küresel oyuncularla yapılan anlaşmaların bu hedefe ulaşmada önemli bir adım olduğunu ifade etti. Türkiye’nin nitelikli iş gücü ve stratejik konumu, otomotiv yatırımları için cazip bir ortam sunuyor.

BYD yatırımı, yerli otomobil Togg ile rekabeti artıracak olsa da, Bakan Kacır bu durumun Türkiye’yi güçlendireceğini düşünüyor. Rekabetin, Togg’un AR-GE çalışmalarını hızlandıracağına ve daha yenilikçi ürünler geliştirmesine katkı sağlayacağına inanılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tam 25 bin kişiye ekmek verecek! Dünyanın en büyüğü dev fabrikayı o ilimize kuruyor: Hayırlı olsun
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz