1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tapusu olanlar için yeni dönem başlıyor: Proje yakında hayata geçiyor

Tapusu olanlar için yeni dönem başlıyor: Proje yakında hayata geçiyor

featured
service

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yaptığı açıklamada, teknolojik gelişmelere ayak uydurarak sürekli yenilikler yaptıklarını belirtti. Adlı, kurum personeline yönelik hizmet içi eğitimler düzenleyerek, vatandaşların sıra beklemeden işlemlerini yapabilmeleri için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. “Türkiye Tapu” projesinin altyapı çalışmalarının sürdüğünü belirten Adlı, projenin detaylarını paylaştı.

Adlı, önümüzdeki birkaç yıl içinde, Türkiye’nin herhangi bir yerinden başvuru yapan vatandaşların işlemlerinin, memur bazlı değil, sistem bazlı bir yaklaşımla hızlıca tamamlanacağını söyledi. Bu yeni sistemle, vatandaşın işlemi hangi şehirde olursa olsun, boşta olan memura yönlendirilecek. Örneğin, Ankara’dan başvuran bir vatandaşın işlemi, Hakkari’deki bir memurun boşta olması durumunda orada yapılacak ve sonuç Ankara’ya iletilecek. Böylelikle, bekleme süreleri tamamen ortadan kaldırılacak.

Projenin hayata geçebilmesi için mevcut verilerin dijital hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Adlı, manuel işlemlerin tamamen kaldırılmasının önemine dikkat çekti. Şu anda birçok evrakın dijital ortama aktarılmadığını belirten Adlı, bu evrakların dijitalleştirilmesiyle birlikte işlemlerin hızlanacağını ve vatandaşların sorunlarının dakikalar içinde çözülebileceğini söyledi.

Adlı, özellikle büyükşehirlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle ileri tarihlere randevu verilmesinin önüne geçileceğini ve Türkiye genelinde personelin eşit iş yüküyle çalışmasının sağlanacağını belirtti. Bu sayede, iş barışı ve huzurunun korunacağına dikkat çekti.

“Türkiye Tapu” projesi, vatandaşların tapu işlemlerini daha hızlı ve etkili bir şekilde tamamlamalarına olanak tanırken, devlet kurumlarının da dijital dönüşüm sürecine uyum sağlamasına katkıda bulunacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tapusu olanlar için yeni dönem başlıyor: Proje yakında hayata geçiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz