1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tarım arazileri için yeni düzenleme: Mirasçılara düzenli ödeme geliyor

Tarım arazileri için yeni düzenleme: Mirasçılara düzenli ödeme geliyor

featured
service

milliyet.com.tr’nin haberine göre, kiralama bedelinin nasıl belirleneceği ve mirasçıların bu düzenlemeden nasıl yararlanacağı merak ediliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, bu düzenlemenin tarım arazilerinin etkin kullanılmasını amaçladığını belirtti. Özelmacıklı, 15 Mayıs 2024’te yayımlanan 6537 Sayılı Kanun ile mirasçılara yönelik birçok düzenleme yapıldığını vurguladı.

Özelmacıklı, yeni düzenlemenin asıl amacının tarım arazilerini verimli hale getirmek olduğunu söyledi. Tarım arazilerinin kira değerlerinin tespit edilmesi, alıcı ve satıcının kira konusunda uzlaştırılması gibi yetkilerin Tarım ve Orman Bakanlığına verildiğini ifade etti.

Düzenlemeye göre, miras kalan tarım arazileri ile ilgili mirasçılar, vefat tarihinden itibaren bir yıl içinde bir karar vermek zorunda. Aksi takdirde tarım arazileri kiraya verilebilecek veya satılabilecek. Bu süreçte mirasçıların, araziyi kiralama ya da satış kararını birlikte almaları gerekiyor. Mirasçılar anlaşamadığı takdirde, arazi aile malları ortaklığı üzerinden kiraya verilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarım arazileri için yeni düzenleme: Mirasçılara düzenli ödeme geliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz