1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tatile gideceklere kötü haber! Türklere kapıları kapattılar: 16 ay boyunca vize verilmeyecek

Tatile gideceklere kötü haber! Türklere kapıları kapattılar: 16 ay boyunca vize verilmeyecek

featured
service

Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte Türk vatandaşlarının vize başvurularında artış gözleniyor. Ancak Avrupa ülkeleri, özellikle de Schengen vizesine başvuru yapan Türkiye vatandaşlarına oldukça yüksek ret oranı ile yanıt veriyor. ABD ise vize sürecinde farklı bir tablo sunuyor. İlk kez vize başvurusu yapan Türk vatandaşlarına, randevu için 16 ay sonrasını işaret ediyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye’de yaşayan milyonlarca vatandaş, tatil planları yapmaya başladı. Ancak yüksek enflasyon, tatil fiyatlarını doğrudan etkiliyor ve yurt dışı tatilleri daha cazip hale getiriyor. Avrupa’nın birçok ülkesinde tatil yapmak, yerel tatillere kıyasla daha ekonomik olabiliyor.

Özellikle Batı Avrupa ülkeleri, farklı kültürleri görmek isteyenlerin ilk tercihi olurken, İtalya gibi ülkeler Türk vatandaşlarına en erken temmuz ayında randevu veriyor.

Ancak vize konusundaki en büyük sıkıntı ABD’de yaşanıyor. İş, konferans ya da akraba ziyareti için vize almak isteyen Türk vatandaşlarına, randevu için 16 ay bekleme zorunluluğu getiriliyor.

Avrupa Komisyonu’nun 2023 Schengen vize istatistiklerine göre, Türk vatandaşlarının ret oranları diğer ülkelerin üç katı fazla. Durumu değerlendiren TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya şöyle konuştu: “Müracaat ve ret oranlarını başka ülkelerle mukayese ettiğimizde de vahim bir tablo ortaya çıkıyor. Örneğin Çin’den 2023 yılında Schengen vizesine müracaat edenlerin sayısı 1 milyon 117 bin, ret oranları yüzde 5,5. Neredeyse müracaat eden sayılarımız aynı ama ret oranları bizim 3’te birimiz kadar.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tatile gideceklere kötü haber! Türklere kapıları kapattılar: 16 ay boyunca vize verilmeyecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz