1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tatlı tatlı ekilip acı acı çıkıyor! Toplanıp ipe geçiriliyor, en lezzetlisi Çukurören’de bulunuyor!Balkonların doğal süsü oluyor

Tatlı tatlı ekilip acı acı çıkıyor! Toplanıp ipe geçiriliyor, en lezzetlisi Çukurören’de bulunuyor!Balkonların doğal süsü oluyor

featured
service

Bilecik üretim üssü olmaya devam ediyor. Çukurören köyünde 4 yıl önce coğrafi işaretle tescillenen acı kırmızı biber toprakla buluşmaya başladı. Türk Patent ve marka Kurumu tarafından 2020 yılında coğrafi işaretle tescillenen Çukurören biberi köyde bulunan seralarda fideleniyor, 200 dönümlük araziye tek tek elleriyle ekiyor.

Sonbaharda hasat edilip iplere dizilerek evlerin balkonlarını süslüyor, duş duvarlarda doğal olarak kurutulup öğütülüyor. Ege Bölgesi ve İstanbul başta olmak üzere pek çok kente gönderiliyor yemeklere lezzet katıyor.

Çukurören Köyü Muhtarı Muhittin Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada yeni sezondan oldukça umutlu olduklarını söyledi. Ata tohumundan üretilen biberlerin lezzetine değinen Dündar, şimdiye kadar tohumların hiç değiştirilmeden üretim yapıldığını da aktardı. Tohumları kendileri aşıladıklarını belirten Dündar, Çukurören biberi ile ilgili şu detayları paylaştı:

aci-biber-cukuroren.jpg

“Çimini de kendimiz eriştiriyoruz. Yeşerip kızardıktan sonra toplamaya başlıyoruz. 10-15 Mart tarihleri arasında fideleri yetiştirmeye başlıyoruz. Büyüdükten sonra bunları tarlaya aşılayıp, kasım ayına kadar yetiştiriyoruz. Kurudukça satışını da kendimiz yapıyoruz. Biberleri 200 dönümlük alanda yetiştiriyoruz. Türkiye’nin her tarafına satıyoruz. Çoğunlukla İstanbul ve Ege tarafı.”

Kızaran biberlerin yaşken ipleri dizildiğini belirten Dündar, kuruduktan sonra makine yardımıyla öğütüldüğünü aktardı. Bu biberi yemeklere lezzet kattığını ifade eden Dündar mesainin sabah 7’de başladığını, duruma göre saat 19.00’a kadar devam ettiğini söyledi. Sabah saatlerine gelip fideleri aşladıklarını dile getiren Dündar, bir hafta sonra otlaşmaması için kazımaya başlayacaklarını söyledi. Dündar, bu yıl 400 tona yakın rekolte beklentisi olduğunu da aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tatlı tatlı ekilip acı acı çıkıyor! Toplanıp ipe geçiriliyor, en lezzetlisi Çukurören’de bulunuyor!Balkonların doğal süsü oluyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz