1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tayland Mutfağı İstanbul’da Tanıtıldı

Tayland Mutfağı İstanbul’da Tanıtıldı

service

Dünya genelinde popüler Asya mutfakları arasında yer alan Tayland yemekleri, İstanbul’da gerçekleştirilen özel bir etkinlikte tanıtıldı.

Tayland’ın Ankara Büyükelçiliği öncülüğünde, Conrad Bosphorus Istanbul otelinde düzenlenen “Tayland Lezzetleri” etkinliği, katılımcılara Tayland mutfağının sevilen yemeklerini sunarak büyük ilgi topladı.

Etkinlikte konuşan Tayland’ın Ankara Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom, Türkiye ve Tayland’ın gastronomi alanındaki güçlü yönlerine dikkat çekti. Büyükelçi, “Her iki ülkenin mutfakları dünya çapında beğeni topluyor ve bu etkinliği düzenlememizdeki sebep, Tayland kültürünü Türk halkına tanıtmaktır,” dedi.

Apirat, Tayland’ın zengin kültürel çeşitliliğine değinerek, etkinliğin iki ülke arasındaki sevgi ve kardeşliği artırmasını umduğunu belirtti.

Etkinlikte yemekleri hazırlayan ünlü Blue Elephant restoran zincirinin sahibi şef Nooror Somany Steppe, katılımcılara Tayland mutfağında öne çıkan çeşitli lezzetleri tanıttı. Şef, “Bu akşam kaygana benzer Rhum, Tay usulü dana köfte, Jaeng Lon, Tom Som Kamin Kai ve massaman soslu kuzu gibi lezzetler sunduk,” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tayland Mutfağı İstanbul’da Tanıtıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz