1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBB seçimlerindeki oy farkı ilginç gerçeği ortaya çıkardı: İktidardan İmamoğlu’na beklenmedik destek

TBB seçimlerindeki oy farkı ilginç gerçeği ortaya çıkardı: İktidardan İmamoğlu’na beklenmedik destek

featured
service

TBB seçimlerinde İmamoğlu, rakibi AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in iki katı oy alarak büyük bir farkla galip geldi.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, delege dağılımına bakıldığında İmamoğlu’na verilen destek yalnızca CHP delegeleriyle sınırlı kalmadı. Büyükşehir, il ve nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçe belediyelerinin başkanları TBB’de doğal delege kabul ediliyor ve bu seçilmiş delegelerle birlikte TBB’nin delege sayısı 868’e ulaşıyor.

CHP’nin TBB’de 448 delegesi bulunuyor, bu da tek başına çoğunluğu sağlamak için yeterli değil. Ancak İmamoğlu, CHP’nin delege sayısını 67 oy farkla aşarak toplamda 515 oyla seçimi kazandı. İktidarın adayı olan AK Partili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise yalnızca 250 oy alabildi. Bu 67 oy farkında İYİ Parti, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi (YRP) delegelerinin de etkisi bulunuyor. Ancak, dikkat çeken bir diğer ayrıntı da 10’dan fazla AK Partili belediye başkanının İmamoğlu’na oy verdiği yönünde.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Ondan fazla AK Parti belediye başkanının İmamoğlu’na oy verdiğini görüyoruz. Aradaki oy farkı iktidarı da şaşırttı” ifadelerini kullanarak bu durumu doğruladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBB seçimlerindeki oy farkı ilginç gerçeği ortaya çıkardı: İktidardan İmamoğlu’na beklenmedik destek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz