1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmelerini grubu bulunmayan partilerle sürdürüyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmelerini grubu bulunmayan partilerle sürdürüyor

featured
service

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarını hızlandırmak amacıyla başlattığı görüşmelere devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle bir araya gelen Kurtulmuş, bu hafta grubu bulunmayan siyasi partilerin temsilcileriyle görüşecek.

Yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, DEM Parti ve Saadet Partisi yetkilileriyle görüşen Numan Kurtulmuş, partilerin yeni anayasa hakkındaki görüşlerini dinlemişti. Görüşmelerde partilerin önerilerini alarak, yeni anayasa çalışmalarının yol haritasını belirleme yönünde önemli adımlar atılmıştı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 4 Haziran Salı ve 5 Haziran Çarşamba günleri Meclis’te grubu bulunmayan siyasi partilerin genel başkanları ve parti yetkililerini makamında kabul edecek. Bu görüşmelerde, yeni anayasa konusundaki görüş ve öneriler dinlenecek, grubu bulunmayan partilerin de süreçte aktif rol alması sağlanacak.

Numan Kurtulmuş, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle yaptığı görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, yaz döneminde partilerin anayasa tekliflerini olgunlaştırmalarını beklediklerini belirtmişti. Yeni yasama dönemi başladığında, ekim ayından itibaren anayasa içeriğine ilişkin tartışmalara başlanabileceğini ifade etmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmelerini grubu bulunmayan partilerle sürdürüyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz