1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Putin ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Putin ile görüştü

featured
service

Kremlin Sarayı’nda gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre; Putin’in Kurtulmuş ile Kremlin Sarayı’nda yaptığı görüşmede, Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko da hazır bulundu. Putin, görüşmenin başlangıcında yaptığı konuşmada, Kurtulmuş’un Rusya’da çok yoğun bir programı olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizin parlamento dahil her alanda gelişmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Özellikle Orta Doğu’daki yaşanan büyük sıkıntının, İsrail’in saldırılarının, İsrail’in sadece Filistin halkına değil bütün bölge halkına karşı başlatmış olduğu bu savaş da Rusya ile Türkiye’nin benzer görüşler içerisinde olduğunu bir kere daha teyit etmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Ayrıca geleneksel değerler ve aile değerleri konusunda iki toplumun ne kadar birbirine yakın görüşlere sahip olduğunu gördük. Bugünkü konuşmamda da dile getirdim. Özellikle uygulanan tek taraflı ambargoları hiçbir zaman desteklemediğimizi, benimsemediğimizi; bunun aslında ambargoyu koyanların niyetlerine de hizmet etmediğini ve tamamıyla bir halkı cezalandırmak anlamına geldiğini bir kere daha teyit ettik.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Astana’da buluştuklarını anımsatan Putin, “Ekim ayında tekrar Kazan’da görüşeceğiz, BRICS zirvesinde kendisiyle ayrı bir toplantı planladık” diye konuştu. Putin, “Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin, hem ekonomik hem de sosyal alanda, dışişleri bakanlığı düzeyinde, hemen hemen her alanda çok başarılı bir şekilde geliştiğini belirtmek isterim. Genel olarak biz iyi komşuyuz ve halklarımızın, ülkelerimizin yararına çalışıyoruz ve genel olarak her şey bizim için yolunda gidiyor” ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi.png

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Putin ile görüştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz