1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Büyük Zafer’in 102. Yılı Konuşması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Büyük Zafer’in 102. Yılı Konuşması

featured
service

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Büyük Zafer’in 102. yıl dönümünde büyük bir coşkuyla konuşma yaptı. Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde düzenlenen etkinlikte, kurtuluş mücadelesinin toplumsal bir dayanışma ve inançla yürütüldüğünü vurguladı.

Kurtulmuş, konuşmasında, “Aslında kurtuluş mücadelemiz topyekun bir mücadeledir. Cihat meydanında Mehmetçiğin savaşı ve Anadolu kadınlarının yiğitliği bu destanın bir parçası olmuştur” diyerek bu kutsal mücadelenin her aşamasında farklı unsurların rol oynadığını ifade etti.

Kurtulmuş, bu önemli günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra, bu mücadeleye katkıda bulunan herkesi rahmet ve minnetle yad etti.

Bu tarihi olayları hatırlamanın önemine de değinen Kurtulmuş, “30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan çıkaracağımız derslerle daha güçlü bir millet olmalıyız” dedi. Kurtulmuş, o dönemin şartlarını bugünkü şartlarla değerlendirmenin yanıltıcı olabileceğini belirtti.

Kurtulmuş, milletin içindeki cevherin milli hasletler olduğunun altını çizerken, “Hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğiz. Bu inançla, 72 düvele karşı mücadele ettik” dedi. Bu mücadelede birlik ve dayanışmanın önemini vurgulayarak, tüm gözlerin geleceğe çevrildiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Büyük Zafer’in 102. Yılı Konuşması
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz