1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM’de Muhalefetin Grup Önerileri Reddedildi

TBMM’de Muhalefetin Grup Önerileri Reddedildi

featured
service

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), DEVA Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi tarafından sunulan grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda ele alınan gündem maddeleri arasında Saadet Partisi’nin “emekli aylıkları”, İYİ Parti’nin “kapanan şirketler”, DEVA Partisi’nin “kayyum uygulaması” ve CHP’nin “gıda güvenliği” üzerine grup önerileri yer aldı.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntılarının tüm partilerin ortak bir şekilde ele alması gerektiğini vurguladı. Kaya, “Ekonomik zorluklar nedeniyle emekli maaşları giderek eriyor. Vicdanları göreve davet ediyorum,” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Hamşıoğlu, emekli maaşları üzerinde durarak, “Sıkıntıya düşen bir insanın yanında durmak, bizim için önemli. Komşusu aç olan tok olamaz,” dedi. Ayrıca, en düşük emekli maaşına yapılacak zammın mali yüküne dikkat çekti.

DEVA Partisi Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, yüksek yaş ortalamasına sahip olan bir meclisten, yaşlılara empatiyle yaklaşmasını beklediklerini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ise, iktidarın emeklileri rahatlatacak politikalar geliştirmediğini savunarak, emeklilik sisteminin çöküşte olduğunu dile getirdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, en düşük emekli maaşını yetersiz bulduklarını ancak bunun için yatırımları artırma çabası içinde olduklarını ifade etti. “Birlikte hareket etmeliyiz” diyerek tüm partilere çağrıda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM’de Muhalefetin Grup Önerileri Reddedildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz