1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM’de tasarruf kapsamında yeni uygulamalar gündemde: “Damacana yerine arıtma su”

TBMM’de tasarruf kapsamında yeni uygulamalar gündemde: “Damacana yerine arıtma su”

featured
service

Yaklaşık bir yıl önce TBMM Başkanlığı için seçilen Numan Kurtulmuş’un talimatıyla başlatılan tasarruf tedbirlerine, TBMM Genel Sekreterliği tarafından yeni uygulamalar da dahil ediliyor. Yeni uygulamalar ile tasarruf tedbirlerinin kapsamının genişletilmesi ve daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor.

Geçen yıl TBMM’de başlatılan araç dönüşümü programı kapsamında 20 adet Togg marka elektrikli araç satın alınmıştı ve aynı sayıda benzinli araç ise sistemden çıkarıldı. Bu hamle ile yüzde 66.7 oranında tasarruf sağlandığı ifade edildi.

Yeni dönemde ise tüm hizmet araçlarının elektrikli araçlarla değiştirilmesi çalışmaları devam ediyor.

“Kağıtsız parlamento” hedefi doğrultusunda bir yıl önce başlatılan proje ile kağıt kullanımında %60 oranında bir tasarruf sağlandığı ifade edildi. Önümüzdeki dönemde ise kağıt kullanımının tamamen ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Dört ay önce başlayan “Enerji dönüşümü” projesi kapsamında, Meclis yerleşkesindeki birçok birimde yenilenebilir enerji kullanılmaya başlandı. Hazırlanan yeni projelerle yakında, Meclis’in tüm elektriğinin yenilenebilir enerjiden temin edilmesi planlanıyor.

Öte yandan enerji tasarrufu çalışmaları kapsamında, Meclis yerleşkesindeki tüm aydınlatmalar LED lambalarla değiştirildi ve bu sayede %50 enerji tasarrufu sağlandığı belirtildi.

Sağlık harcamalarına yönelik olarak, online kontrol sisteminin daha etkin hale getirilmesi amacıyla yeni bir proje başlatıldı. Özel hastanelerle yürütülen sağlık provizyon sistemi, devlet ve üniversite hastanelerine de yaygınlaştırılacak ve online fatura kontrol sistemi daha etkili kullanılacak. Bu sayede sağlık harcamalarında %25 oranında tasarruf sağlanması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM’de tasarruf kapsamında yeni uygulamalar gündemde: “Damacana yerine arıtma su”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz