1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM’de yapay zeka araştırma komisyonu kurulacak

TBMM’de yapay zeka araştırma komisyonu kurulacak

featured
service

Genel Kurulda, siyasi partilerin, “Yapay zekanın kazanımlarına yönelik atılacak adımların belirlenmesi, bu alanda hukuki altyapının oluşturulması ve yapay zeka kullanımının barındırdığı risklerin önlenmesine ilişkin tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması” önergeleri birleştirilerek ele alındı.

Önergelerin ön görüşmesinde söz alan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, yapay zekanın bütün alanlarda kullanıldığını söyledi.

Yapay zekanın hukuki altyapısının eksik olduğunu dile getiren Kaya, yüksek teknoloji ve yapay zeka alanlarına ilgi gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, yapay zeka çağının kapısının açıldığını belirtti.

Yapay zekanın hayatı dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Ün, bu teknolojinin hayatın her alanında yer aldığını dile getirdi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, yapay zekanın dijital bir yenilik olduğunu ifade etti.

Yapay zekanın devletlerin planlarında yer aldığına işaret eden Taş, yapay zekanın devlet güvenliğinde kullanıldığını aktardı.

Ayyüce Türkeş Taş, yapay zekanın, siber saldırılara maruz kalacağının dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

Bazı ülkelerde yapay zekayla ilgili düzenlemeler yapıldığını anlatan Taş, “Yapay zekayı yakından takip eden bir parti olarak bu konuda Araştırma Komisyonu kurulmasını destekliyoruz.” dedi.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban da Türkiye’nin yapay zeka alanında adımlar atmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Yapay zekanın birçok sektörde yaygınlaştığına dikkati çeken Gürban, tarımda yapay zeka kullanılarak ürün verimliliğinin artırılabileceğini, bu alanda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılması gerektiğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM’de yapay zeka araştırma komisyonu kurulacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz