1. Haberler
  2. Gündem
  3. Teğmenler kılıç çattı, bakan istifa edecek iddiası

Teğmenler kılıç çattı, bakan istifa edecek iddiası

featured
service

T24 yazarı Tolga Şardan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve eski Genelkurmay Başkanı, eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın sessizliğine dikkat çekti. Şardan, Kara Harp Okulu Komutanı’nın terfi ve atamalar çerçevesinde değiştirildiğini, eski komutanın Hulusi Akar’ın tercihi olduğunu, mevcut komutanın ise Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın kadrosundan olduğunu belirtti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in ‘affını isteyebileceğine’ dair iddialar ortaya atıldığını vurgulayan Şardan, şu ifadeleri kullandı:

“Sürecin muhataplarından hiçbir açıklama gelmemesi ve bu kadar gürültüye rağmen sessizlik göstermeleri, durumun hayra alamet olmadığını gösteriyor. Ayrıca, Güler’in yaşananlardan sonra randevularını iptal ettiği ve Ankara’da zorunlu olmadıkça kimseyle görüşmediği konuşuluyor. Hatta, Güler’in görevden affını isteyeceği gibi iddialar da var. Bu, Ankara’nın kendine özgü dinamiklerinin bir göstergesi.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise teğmenlere destek vererek, “Başkomutana teşekkür ediyorlar, bunun nesi suç” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Bu açıklama, tartışmaların daha da büyümesine neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teğmenler kılıç çattı, bakan istifa edecek iddiası
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz