1. Haberler
  2. Gündem
  3. Teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında Erdoğan’a iki ayrı rapor sunuldu

Teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında Erdoğan’a iki ayrı rapor sunuldu

featured
service

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyen teğmenler muhalefet tarafından desteklenirken iktidar tarafında ise rahatsızlığa neden olmuştu. Olaya ilişkin bir süre sessizliğini koruyan Erdoğan sadece “gereği yapılacak” demişti.

Gerçek Gündem’den Altan Sancar’ın haberine göre, olaya ilişkin Erdoğan’a iki ayrı rapor sunuldu. Sunulan ilk raporda, görüntülerin dağılım haritası, ilk yayınlayan hesaplar ve incelemeler ele alındı. Raporda görüntülerin organize biçimde yayıldığına dikkat çekilirken, yayan hesapların profillendirilmesi de yapıldı.

İkinci raporda ise yemine katılan teğmenlerin durumları, katılmalarını sağlayan kişi ve nedenler, kurum içindeki asker hocaların durumları ve kurumların zaafları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki raporu da aldıktan sonra MHP lideri Devlet Bahçeli’yi aradığı öğrenildi. İddiaya göre, Bahçeli’nin olaya dair partisindeki kimi isimlerden daha farklı tepki göstermesinin ardında da bu raporlar vardı.

AK Parti içinde, Tuzla Piyade Okulu’nda yaşananlar ile mezuniyet töreni arasında bağlantı olduğu da iddia ediliyor. Partililere göre, 10 Kasım’da Atatürk’ü anma programı sırasında törene katılan kursiyerler arasında “Atatürk’ün fotoğrafının üniformaya iğnelenmesi” tartışmasıyla gündeme gelen Tuzla Piyade Okulu’nda yaşananların ‘intikamını almak isteyenler’ mezuniyet törenindeki görüntülerin doğmasında etkili oldu. İki askeri okulda yaşananlar nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB), üniversite rektörü Erhan Afyoncu’ya ve okuldaki bazı asker hocalara da tepki söz konusu. Partililerin aktardığına göre, teğmenlerden en az 20’sinin TSK ile ilişkisinin kesilmesi de bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında Erdoğan’a iki ayrı rapor sunuldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz