Telegram siber suçlular için yeni bir pazar haline geliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaspersky Digital Footprint Intelligence Analisti Alexey Bannikov’un verdiği bilgilere göre, hacktivistler Telegram’ı DDoS saldırıları ve diğer yıkıcı yöntemler için bir araç olarak kullanıyorlar. Bannikov, “Bu platform, kullanıcı verisi toplamayan en güvenli mesajlaşma uygulaması olarak biliniyor ve bu da suçlular için cezasızlık hissi yaratıyor” şeklinde konuştu.

Telegram’daki gölge topluluklar, siber suçlular için dolandırıcılık planlarını paylaşma, sızdırılmış veri tabanlarını dağıtma, DDoS saldırıları gibi hizmetleri ticaretini yapma amacıyla aktif olarak kullanılıyor. Kaspersky’nin analizlerine göre, bu tür faaliyetlerin hacmi son bir yılda %53 oranında arttı.

SİBER SUÇLULAR İÇİN RAHAT BİR PLATFORM

Siber suç topluluğu için Telegram’ın çekici olmasının birkaç nedeni var. Platformun kullanıcı dostu arayüzü ve düşük teknik gereksinimleri, her seviyeden suçlunun kolayca katılmasını sağlıyor. Bu durum, suçluların hızla büyüyen bir izleyici kitlesi toplamalarına olanak tanıyor.

Kaspersky uzmanları, bu gelişmelerin dijital güvenlik açısından ciddi riskler taşıdığını belirtiyor. Alexey Bannikov, “Telegram’ın geniş kullanıcı tabanı ve hızlı içerik dağıtımı, hacktivistler için ideal bir ortam sunuyor. Bu durum, saldırı ve hırsızlık gibi kötü niyetli faaliyetlerin yayılmasına zemin hazırlıyor” dedi.

Telegram’ın siber suçlular arasında giderek daha popüler hale gelmesi, dijital güvenlik uzmanlarını endişelendiriyor. Platformun kullanımının artmasıyla birlikte, güvenlik önlemlerinin de güçlendirilmesi gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Telegram siber suçlular için yeni bir pazar haline geliyor!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz