Temmuz ayına sıcak başlangıç! Batı ve Güney bölgelerinde orman yangını riski

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, yeni haftada yurt genelinde beklenen sıcaklık artışlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Güney ve batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirten Yüksel, bu durumun orman yangınlarına yol açabileceğini vurguladı.

Güney ve batı bölgelerinde etkili olan kuvvetli rüzgar, yangınları tetikleyici bir faktör olarak öne çıkıyor. Yüksel, rüzgarın gece saatlerinde etkisini azaltacağını ancak gün içinde özellikle kıyı Ege’de 40-60 kilometre/saat hızla esmeye devam edeceğini ifade etti. Bu rüzgar hızının zaman zaman 70-80 kilometre/saate ulaşabileceğini belirten Yüksel, olumsuz şartların devam edebileceğini söyledi. “Yarın akşam saatlerinden sonra rüzgarın hızının, orman yangını olan bölgelerde azalmasını bekliyoruz,” diye ekledi.

Bu hafta güney ve batı kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini söyleyen Yüksel, çarşamba gününden sonra ise sıcaklıkların daha da artarak mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde olacağına dikkat çekti. “İç bölgelerde 29-30 derecede seyreden sıcaklıklar hafta ortasında 35-36 dereceye kadar yükselecek,” açıklamasını yaptı.

Yurdun kuzeydoğu kesimlerinde ise kuvvetli yağışların görüleceğine dikkat çeken Yüksel, “Özellikle Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde yarın kuvvetli yağış beklentimiz var. Bu bölgelerde ani sel, su baskını ve dolu yağışı gibi olumsuzluklar görülebilir,” dedi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri gerektiğini belirtti.

Yurt genelinde bu hafta en yüksek sıcaklığın Diyarbakır’da 40 derece olarak beklendiğini açıklayan Yüksel, Aydın ve Muğla’da sıcaklıkların 38-40 dereceye ulaşacağını söyledi. Üç büyükşehirde ise durum şu şekilde olacak:

İstanbul’da sıcaklık 30-32 derece arasında seyredecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Temmuz ayına sıcak başlangıç! Batı ve Güney bölgelerinde orman yangını riski

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz