Ticaret Bakanlığı: Ağustos-Eylül aylarına kadar otomotiv piyasasındaki köpük kalkacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açıklamada, ikinci el taşıt alımıyla alakalı ise, “Bu tertip etmelerin tesiriyle, taşıt satışlarının oto pazara yönelmeye başladığı, bununla beraber yurttaşlarımızda maliyetlerin düşüşe geçeceği temennisi ağırlık kazandığından, bu düzeyde ikinci el taşıt alım satımında yavaşlama olduğu görülmüştür” denildi. 

ANKARAGÜNDEM – Ticaret Bakanlığı, yapılan tertip etmeler ile galerilerde sıfır arabaya erişim meselesinin ortadan kalktığını belirterek, “Ağustos-Eylül aylarına kadar otomotiv piyasasında oluşturulan köpüğün kalkmaya başlayacağı neticesine varıldı” açıklamasını yaptı.

Sayın Bakanımızın başkanlığında, otomotiv sektörü ve tüm hissedarlarının katılımıyla bir hayli istişare ve buluşma yapılarak, sektör temsilcilerinin teklifleri dikkate alınıp, değerlendirmeler yapıldı. Bu değerlendirmeler neticesinde, Ağustos-Eylül aylarına kadar otomotiv piyasasında oluşturulan köpüğün kalkmaya başlayacağı neticesine varıldı.

Bakanlığın, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, otomotiv piyasasındaki son tertip etmelere ait değerlendirmelerde bulunuldu. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:  “Sayın Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat Bey’in bakanlar kurulunun açıklandığı ilk gün itibariyle, direktifleri güzergahında otomotiv sektörü mevzusunda çalışmalara süratle başlanılmıştır.

Bakanlık kanun dışı duyurularda eksilme olduğuna dikkat toplayarak, “Bakanlığımız nezdinde yapılan çalışmalar neticesinde başta internet siteleri bültenleri, galerilerin sıfır ve ikinci eldeki çalışmaları dahil ve en çok da kişisel bültenlerin içeriğiyle alakalı bir hayli tertip etme yapıldı, stokçuluğa ciddi darbe indirecek tertip etmeler uygulamaya konuldu. Bugün geldiğimiz noktada ise son tertip etmemiz olan taşıt alım satımında kural ihlalinde taşıt başına 300 bin lira yönetimsel para cezası uygulamasıyla beraber, kanun dışı bülten rakamlarında ciddi düşüş sağlanmıştır. Bu tertip etmelerin tesiriyle, taşıt satışlarının oto pazara yönelmeye başladığı, bununla beraber yurttaşlarımızda maliyetlerin düşüşe geçeceği temennisi ağırlık kazandığından, bu düzeyde ikinci el taşıt alım satımında yavaşlama olduğu görülmüştür. Bu düzelme ve yatay seyir sürecinin maliyetler düşene kadar bir vakit daha böyle devam edeceği umulmaktadır. Öte yandan bu tertip etmelerimiz galerilerde sıfır arabalara erişim meselesini de ortadan kaldırmıştır” dedi.

“İyi maksatlı ve ticaret etiğine uygun hareket etmeyen oto satıcılarının piyasayı manipüle etmesi ve rakamlarının da bir hayli fazla olması nedeniyle maliyet banalleşmeleri bir süreç içinde reelleşmekte” diyen bakanlık açıklamasına şöyle devam etti: ” Yüksek kâr alışkanlıklarını terk etmeye sabredenlere karşın maliyetler 3 haftadır çoğalış göstermemekte, süreç şu anda tasarladığımız biçimde ilerlemekte ve yer yer maliyetlerde düşüşler de gözlemlenmektedir. Yurttaşlarımızdan temennimiz yasadışı yollara tevessül eden oto satıcısı birey ya da kuruluşları Bakanlığımızın alakalı ünitelerine bildirmeleri, kimseye hiçbir şartta yasal güvence olmadan nakdi olarak aşırıdan para vermemeleri, piyasayı kışkırtan şahıslara alan açmamalarıdır. Herkes kurallara riayet ettiğinde ve fırsatçılara prim verilmediğinde, otomotiv sektöründe oluşan suni meseleler çözüme kavuşturulacaktır. Bu sayede, yurttaşlarımızın arzu ettiği koşullar tekerrür oluşacaktır. Ticaret Bakanlığı olarak otomotiv sektörü ve öteki tüm ticari alanlarda piyasa bozucu faaliyetleri dikkatle takip etmeye devam edeceğiz. Yurttaşlarımızı mağdur edenlere karşı legal yaptırımlar devreye alınacak, ilave başka önlemler ve tertip etmeler hemen yaşama geçirilecektir.” HABER MERKEZİ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ticaret Bakanlığı: Ağustos-Eylül aylarına kadar otomotiv piyasasındaki köpük kalkacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz