1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ticaret Bakanlığı binlerce işletmeyi denetledi: 47 milyondan fazla ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı binlerce işletmeyi denetledi: 47 milyondan fazla ceza kesildi!

featured
service

Son dönemde gıda fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle, lokanta, restoran, kafe ve pastane gibi işletmeler arasında fiyat farklılıkları giderek artıyor. Bu durum, Ticaret Bakanlığı’nı denetimleri sıklaştırmaya ve işletmelerin fiyat listelerini net bir şekilde tüketicilere sunmasını sağlamaya yönlendiriyor.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni düzenlemelerle birlikte, yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelerin, tarife ve fiyat listelerini iş yerlerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne net ve okunabilir şekilde yerleştirmesi zorunlu hale geldi. Bu adım, tüketicilerin daha şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesini amaçlıyor.

Ticaret Bakanlığı’na bağlı ticaret il müdürlükleri, 2 Ocak 2024 tarihinden itibaren yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde yoğun denetimler gerçekleştirdi. Yapılan denetimler sonucunda, işletmelerin mevzuata uyum sağlaması için gerekli bilgilendirmeler yapılırken, aykırılık tespit edilen işletmelere ise idari para cezası uygulandı. Toplamda 21 bin 659 aykırılık belirlendi ve bu aykırılıklar için 47 milyon 43 bin 348 lira ceza kesildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ticaret Bakanlığı binlerce işletmeyi denetledi: 47 milyondan fazla ceza kesildi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz