1. Haberler
  2. Gündem
  3. TİKA, Bosna Hersek’e Arama Kurtarma Araçları Sağladı

TİKA, Bosna Hersek’e Arama Kurtarma Araçları Sağladı

featured
service

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bosna Hersek Federasyonu Dağ Kurtarma Birimi’ne (GSS FBİH) arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere modern araçlar sağladı.

Teslim törenine, TİKA Başkanı Serkan Kayalar, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonu’nda görevde bulunan Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ahmet Kösem, TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Erdinç Işık ve GSS FBİH gönüllüleri katıldı.

Serkan Kayalar, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Bosna Hersek’te bulunmaktan mutluluk duyduklarını ve GSS FBİH ile uzun yıllar süren işbirliklerinin önemine vurgu yaptı.

Kayalar, “Bu yıl da arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere bir aracımızı törenle gönüllülere teslim ettik. Bu projeler hayat kurtaran önemli çalışmalardır. Geçtiğimiz yıllardaki işbirliklerimiz, 6 Şubat depremlerinde can kurtarmada büyük rol oynamıştır. Bosna Hersek’ten birçok ekip Türkiye’ye destek vermeye geldi, bunlar arasında GSS FBİH de vardı. Kendilerine buradan teşekkür ediyoruz,” dedi.

Kayalar, GSS FBİH’in kapasitesinin artmasına katkıda bulunduklarını, gelecekte de işbirliklerinin süreceğini belirtti.

Saraybosna ziyaretleri kapsamında Kayalar, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic ve Bosna Hersek İslam Birliği Başkan Yardımcısı Enes Ljevakovic ile de görüştü. Ayrıca, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç’in kabrinin bulunduğu Kovaçi Şehitliği’ni ziyaret etti. Bu ziyarette, Büyükelçi Girgin de Kayalar’a eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TİKA, Bosna Hersek’e Arama Kurtarma Araçları Sağladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz