1. Haberler
  2. Gündem
  3. TMMOB’dan bakanlığa ‘uyarı’: Davul zurnayla denetime çıkmayın

TMMOB’dan bakanlığa ‘uyarı’: Davul zurnayla denetime çıkmayın

featured
service

Gıda zehirlenmeleri ve gıda güvenliği konusunda ANKA Haber Ajansı’na konuşan TMMOB İzmir Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda denetimlerine dikkat çekti. Denetimlerin yetersiz olduğunu belirten Toprak, Bakanlığın denetimler konusundaki verilerinin gerçeklerle örtüşmediğini ifade etti.

Toprak, ayrıca yasal değişiklik için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya çağrıda bulundu.

Gıda güvenliği konusunda yaşanan sorunlardan birinin üretimin azalmasına dayalı yükselen gıda enflasyonu olduğunu belirten Toprak şu ifadeleri kullandı:

“Gıda enflasyon oldukça yüksek seyretmesi, halkın alım gücünün düşmesi ve sıcaklığın artması gıda zehirlenmelerinin artmasına sebep oluyor. Son zamanlarda özellikle okul yurtlarında, cezaevlerinde, okullarda, kamu kurumlarında hemen hemen her gün karşı karşıya kalıyoruz. Bunu önlemenin iki yolu var. Birincisi yurttaşın alım gücünün arttırılıp gıda enflasyonun dizginlenmesi. İkincisi de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yapmış olduğu denetimleri etkin bir şekilde yapması. Ne yazık ki ikisinde de problemlerimiz var. Girdi maliyetleri çok çok yüksek. Kendimiz üretmekten artık uzaklaşmaya başladık. Kendi kendine yetebilen yedi ender ülkeden bir tanesi şu anda her noktada dışa bağımlı bir haldeyiz. Türk lirası sürekli değer kaybediyor. Bunların önüne geçmediğimiz sürece gıda enflasyonu artıyor. Dolayısıyla bizim hızlıca gıda egemenliğine dayalı kamucu bir tarım ve gıda politikalarını yürürlüğe koymamız gerekiyor. Bizde kanunlar var. Çok güzel kanunlarımız var. Ama ne yazık ki uygulamıyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TMMOB’dan bakanlığa ‘uyarı’: Davul zurnayla denetime çıkmayın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz