1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tomris Giritlioğlu için İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda tören düzenlendi

Tomris Giritlioğlu için İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda tören düzenlendi

featured
service

Törende konuşan oyuncu ve yönetmen Cansel Elçin, “Tomris benim her şeyimdi. Her şey için onu arardım. 2005 yılında Türkiye’ye geldim. Beni tekrar ülkeme kavuşturdu. Benim mesleki annemdi.” dedi.

Oyuncu Bülent İnal, “Hepimiz burada olduğumuza göre büyük ihtimalle siz de bir ya da birkaç kez, belki de onlarca kez kendisiyle kavga etmiş insanlarsınız. Onun kavgalarına, deliliklerine, çılgınlıklarına şahit olmuşsunuzdur. Ben de onlardan biriyim. Uzun yıllar çalıştık. Hem dostum hem arkadaşım, sırdaşım. Benim için çok önemli biriydi. Sektördeki birçok arkadaşım için çok önemli biriydi. Hayatımızda çok önemli bir yeri vardı. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağız. Hep hatırlayacağız. Seni çok seviyoruz. Ruhun şad olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan erkek kardeşi Başar Arcak ise ablasıyla çok kavga ettiğini söyleyerek, “ Hatırla Sevgili dizisini yapıyoruz. Saat gece 03.00’te beni uyandırır, hesap sorardı. Onu çok özlüyorum. Onunla gurur duyuyorum. Onun iyi ki kardeşiymişim. Babasına aşık bir kızdı. Benim kızım da bana aşık. Halasına çekmiş. Bize çok şey kattı. Ailemize çok şey kattı. Türk toplumuna çok şey kattı. Ben Bodrum’daydım. Dün geldim yoldan. Telefonlarım susmadı. Bu kadar mı seveni varmış? O kadar güzel şeyler söylediler ki o zaman daha da gurur duydum. İyi ki benim ablammış. Onu çok seviyorum” diye konuştu.

Sözlerine ‘Canım annem, büyük aşkım, sonsuz flörtüm’ diye başlayan oğlu Ilgaz Giritlioğlu ise, “Birçok yönetmen, sanat yönetmeni, oyuncu, star yetiştirdi. İnsanın gözünün içine baktığı zaman ruhunu görebilen büyücü gibiydi. Seninle çok gurur duyuyorum” dedi.

Tomris Giritlioğlu, Salkım Hanımın Taneleri’ filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Film ve En İyi Yönetmen’ ödüllerini kazanmış, “Hatırla Sevgili”, “Kurşun Yarası” ve “Çemberimde Gül Oya” gibi dizilerle iz bırakmıştı.

Tomris Giritlioğlu ikindi namazına müteakip Teşvikiye Cami’inde cenaze namazının ardından 25 Eylül Çarşamba günü Antakya Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tomris Giritlioğlu için İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda tören düzenlendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz