1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trafiği düzenleyen yeni adım: Karekod zorunluluğu geliyor!

Trafiği düzenleyen yeni adım: Karekod zorunluluğu geliyor!

featured
service

Yeni düzenleme ile birlikte, karekod kullanımı zorunlu hale getirilirken, uygulamaya uymayanlar için ciddi cezai yaptırımlar öngörülüyor. Plaka okunurluğunun engellenmesi veya sahte plaka kullanımı durumunda verilecek cezalar 2.647 TL ile 32.170 TL arasında değişebilecek. Ayrıca, sahte plaka kullananlar hakkında resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla dava açılması da söz konusu olabilecek.

Yeni düzenleme ile araç kayıtlarının daha etkin bir şekilde takip edilmesi sağlanacak. Karekodlar sayesinde araçların seri numarası, üretim yeri ve tarihi gibi bilgiler kamera sistemleri aracılığıyla anında kontrol edilebilecek. Bu durum, trafik güvenliğini artırırken sahte plaka ve benzeri dolandırıcılık faaliyetlerine karşı önemli bir önlem olacak.

Yeni karekod uygulaması 1 Ocak’tan itibaren tüm araç sahiplerini kapsayacak şekilde yürürlüğe girecek. Araç sahipleri, bu tarihe kadar plakalarını güncellemek zorunda kalacaklar. Uygulamanın başlamasıyla birlikte trafik denetimleri sıklaşacak ve karekod bulunmayan plakalara yüksek cezalar kesilebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trafiği düzenleyen yeni adım: Karekod zorunluluğu geliyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz