1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trakya’da Ayçiçeği Hasadı Devam Ediyor

Trakya’da Ayçiçeği Hasadı Devam Ediyor

service

Türkiye’nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden biri olan Trakya’da, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde hasat yoğun bir şekilde devam ediyor. Çiftçiler, kuraklık ve aşırı sıcak koşulları altında verim kayıplarıyla karşılaşıyor.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, yaptığı açıklamada, bu yıl bölgedeki yağış miktarının düşüklüğünün verim üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Şaylan, “Hasat çalışmalarımız önümüzdeki 20 gün boyunca sürecek” dedi.

Şenol Çolakoğlu isimli bir çiftçi, bu yazın önceki yıllarla kıyaslandığında oldukça sıcak ve kurak geçtiğini ifade etti. Çolakoğlu, “Bu yıl hasat verimimiz düşse de yine de bereketli bir dönem umuduyla çalışmalara devam ediyoruz” ifadesini kullandı. Şu anda tarlasından ortalama 130 ile 150 kilogram verim aldığını sözlerine ekledi.

Çolakoğlu, “Geçtiğimiz yıl verimiz daha yüksekti. Bu sene yağışın olmaması ve sıcak havalar nedeniyle endişeliyiz. Yağışların gelmesini bekliyoruz. Bu, gelecek yıl tarım faaliyetlerimizi etkileyebilir” dedi.

Biçerdöver operatörü Hamdi Pantullu, bu yıl dönüm başına verimin 100 ile 150 kilogram arasında değiştiğini aktardı. Üreticiler, bu zorlu koşullarda daha fazla verim elde etmek için çaba gösteriyor.

Türkiye’nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da ayçiçeği ekili tarım alanlarında yoğun hasat mesaisi devam ediyor. Kırklareli’nde tarım alanlarında çalışmalar sürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trakya’da Ayçiçeği Hasadı Devam Ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz