1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trump, Suikast Girişiminin Ardından Miting Yapacak

Trump, Suikast Girişiminin Ardından Miting Yapacak

featured
service

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz tarihinde suikast girişimine maruz kaldığı Pensilvanya’nın Butler bölgesinde bir yeniden seçim mitingi gerçekleştireceğini duyurdu.

Trump, Truth Social platformundan yaptığı paylaşımla, “Büyük ve güzel bir miting için Pensilvanya’daki Butler’a geri döneceğim,” dedi. Mitingin, suikast girişiminde hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore ve yaralanan diğer ‘vatanseverleri’ onurlandırmak amacıyla yapılacağını açıkladı, ancak kesin tarih hakkında bilgi vermedi.

Trump, sözlerine şu ifadeleri ekledi: “Savaş, savaş, savaş! Detaylar için beklemede kalın.” Mitingin duyurulmasının ardından, binlerce destekçi sabırsızlıkla beklemeye başladı.

Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’daki mitinginde kürsüde konuşma yaparken bir silahlı saldırıya uğradı ve sağ kulağından yaralandı. Bu üzücü saldırıda, mitinge katılan bir kişi hayatını kaybetti ve iki kişi de yaralandı. Olayın ardından ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

FBI, bu saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladı ve soruşturmalar sonucunda olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trump, Suikast Girişiminin Ardından Miting Yapacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz