1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trump’ın Harris’e Yönelik Seçim Şikayeti

Trump’ın Harris’e Yönelik Seçim Şikayeti

featured
service

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in, Başkan Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilmeden önce bağışlanan 91,5 milyon doları kullanmaya çalıştığını öne sürdü. David Warrington, Trump’ın kampanyasının başmüşaviri, bu durumu Federal Seçim Komisyonu’na (FEC) taşıdı.

Warrington, Harris’in Biden’ın kampanyası için toplanan bağışları “hile” olarak nitelendirerek kullanma çabalarının yasadışı olduğunu ileri sürdü. Ayrıca, Kamala Harris’in, Biden’dan adaylık devralmasının ve bununla ilgili belgelerin değişiminin federal kampanya mali kanunları açısından geçersiz olduğunu savundu.

Harris’in kampanyası, şikayeti “asılsız” olarak değerlendirdi. Charles Lutvak, Harris’in ekibinin, bağış toplamaya devam edeceğini ve Demokratların Trump’a karşı güçlü bir mücadelenin içinde olduklarını ifade etti. Ayrıca, cumhuriyetçilerin bu durumu kıskanmış olabileceğine dair yorumlarda bulundu.

Başkan Biden, 21 Temmuz tarihinde X hesabında yaptığı açıklamada, başkanlık yarışından çekildiğini ve Kamala Harris’i kendi yerine aday olarak önerdiğini duyurdu. Harris, kısa sürede Demokrat delegelerin yarısından fazlasının desteğini alarak gerekli delege sayısına ulaştı. Demokrat Parti’nin başkan adayı, 19-22 Ağustos tarihlerinde Chicago’da yapılacak kongrede resmi olarak belirlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trump’ın Harris’e Yönelik Seçim Şikayeti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz