1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trump’ın ‘sus payı’ davasında konuşma yasağı itirazı reddedildi

Trump’ın ‘sus payı’ davasında konuşma yasağı itirazı reddedildi

featured
service

New York Eyalet Temyiz Mahkemesi, 2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan Donald Trump’ın, suçlu bulunduğu ‘sus payı’ davası kapsamındaki konuşma yasağına yaptığı itirazı kabul etmedi.

Duruşmayı yürüten beş yargıç, Yargıç Juan Merchan’ın verdiği konuşma yasağının geçerliliğini koruması gerektiğini ifade etti. Mahkeme, yapılan değerlendirmelerde, Trump’ın Anayasa’nın Birinci Maddesi’nde yer alan hakları ile ceza davalarında adaletin doğru uygulanması arasındaki dengeyi sağladığını belirtti.

Mahkeme heyeti, Bölge Savcısı Alvin Bragg’in, savcılık personeline yönelik tehditlerin önemli bir tehlike oluşturduğunu kanıtlayan deliller sunduğunu açıkladı.

Trump’ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, Mahkeme’nin kararının “açıkça Amerikan karşıtı” olduğunu öne sürdü. Trump’ın bu yasak kararına kararlılıkla karşı çıkmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Eski Başkan Donald Trump, 2016 Başkanlık seçimleri sırasında Stormy Daniels’a yasa dışı olarak yapılan ‘sus payı’ ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında suçlanmıştı. Trump, suçlamaların ardından 15 Nisan’da başlayan yargılamada, 31 Mayıs’ta jüriden 34 suçlamanın tamamından suçlu bulundu. Ceza duruşması ise 11 Temmuz tarihine ertelendi.

ABD Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Trump’ın 6 Ocak Kongre baskını ve 2020 Başkanlık seçimleri konusundaki bazı iddialarda dokunulmazlığı olduğuna hükmetti. Ancak Mahkeme, bu dokunulmazlığın yalnızca resmi eylemler için geçerli olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trump’ın ‘sus payı’ davasında konuşma yasağı itirazı reddedildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz