1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tüm doğal gaz kombileri sökülecek!

Tüm doğal gaz kombileri sökülecek!

featured
service

AB’nin 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefi doğrultusunda, 2030’dan itibaren inşa edilecek tüm binaların enerji ihtiyaçlarını tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılaması zorunlu hale getirildi. Bu düzenleme, binalardan kaynaklanan karbon salınımını sıfıra indirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, 2040 yılına kadar doğalgaz kombileri ve diğer fosil yakıtlı ısıtma sistemleri aşamalı olarak devre dışı bırakılacak. 2025’ten itibaren de doğalgaz kombilerine verilen teşvikler sonlandırılarak, yenilenebilir enerjiye geçiş hızlandırılacak.

Binalar, küresel sera gazı emisyonlarının büyük bir bölümünden sorumlu ve AB’nin yeni düzenlemesi bu emisyonları önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor. Fosil yakıtların kullanımının sona ermesi, hava kalitesini iyileştirerek insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri de azaltacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş, aynı zamanda AB’nin enerji bağımsızlığını artırarak dışa bağımlılığı azaltacak.

AB’nin sıfır emisyon hedefi, yenilenebilir enerji sektöründe yeni iş olanakları yaratarak ekonomik büyümeyi destekleyecek. Bu düzenleme, aynı zamanda Avrupa’nın iklim değişikliğiyle mücadelede küresel liderliğini pekiştirmesi açısından da kritik bir adım olarak görülüyor.

AB’nin bu kararı, iklim değişikliğiyle mücadelede küresel bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Diğer ülkelerin de benzer adımlar atmasıyla, daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir gelecek inşa edilmesi mümkün olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tüm doğal gaz kombileri sökülecek!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz