1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tüm meslekler için zorunlu oluyor! Bakanlık açıkladı: Tek tek tespit edecek

Tüm meslekler için zorunlu oluyor! Bakanlık açıkladı: Tek tek tespit edecek

featured
service

Tebliğde özellikle hizmet erbabına belirli koşullar altında gelir vergisi muafiyeti sağlanabileceği belirtiliyor. Çalışanların işverene bağlı çalışması ve performans kriterlerini yerine getirmesi durumunda, işveren ya da grup şirketleri tarafından bedelsiz veya indirimli pay senedi alma hakkı tanınabilecek. Böylece çalışanlar için ek gelir imkânı sunulurken, vergiden muaf olma şansı da sağlanacak.

Bir diğer önemli düzenleme, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tanımlanan teknogirişim şirketleri için yapıldı. Bu şirketler, çalışanlarına bedelsiz veya indirimli pay senedi verebilecek ve bu senetlerin değeri, çalışanların yıllık brüt maaşını aşmayan kısmı gelir vergisinden muaf tutulacak. Ayrıca, pay senetlerinin 3 yıl içinde elden çıkarılması halinde muafiyet ortadan kalkarken, 4-6 yıl arasında satıldığında %75, 7-10 yıl arasında elden çıkarıldığında ise %25 oranında vergi indirimi sağlanacak.

Deprem bölgesinde 110 bin vatandaşa 1 milyar lira ödeme yapıldı - Balıkesir Haberleri

2025 yılında yürürlüğe girecek bir diğer düzenleme ise, ticari ve serbest meslek faaliyetlerinde bulunan mükellefler için geliştirilen vergi güvenliği mekanizmasıdır. Buna göre, mükelleflerin günlük hasılatları bir ay içinde en az üç kez, bir yıl içinde ise toplam 12 kez yoklama ile tespit edilecek. Bu yoklamalardan elde edilen veriler, mükelleflerin günlük ortalama hasılatı hesaplamak için kullanılacak ve beyan edilen gelirler ile karşılaştırılacak.

Yoklamaya tabi tutulacak mükelleflerin belirlenmesi, risk analizine dayalı bir sistemle yapılacak. Gelir-harcama uyumsuzlukları, sistem kayıtları ve mükelleflerin faaliyet özellikleri gibi faktörler dikkate alınarak yoklama yapılacak günler belirlenecek. Böylece, işletmelerin gerçek hasılatlarının doğru bir şekilde tespit edilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tüm meslekler için zorunlu oluyor! Bakanlık açıkladı: Tek tek tespit edecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz