1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tüm Türkiye’deki okullar için yeni karar: MEB’den az önce duyuru geldi

Tüm Türkiye’deki okullar için yeni karar: MEB’den az önce duyuru geldi

featured
service

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 9 dersin öğretim programı ve ortak metni, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 10 dersin öğretim programı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 7 dersin öğretim programının 26 Nisan’da kamuoyunun görüşüne sunulduğu belirtildi. 10 Mayıs’a kadar süren askı döneminde, toplamda 67 bin 284 görüş ve öneri toplandı.

Bu sürede öğretmenlerden 38 bin 865, sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ve diğer eğitim paydaşlarından ise 28 bin 419 görüş ve öneri geldi. Gelen geri bildirimlerin yüzde 58’i öğretmenlerden, yüzde 42’si diğer paydaşlardan oluştu. Görüşlerin üçte biri ortak metin üzerine, altıda biri ise okul öncesi eğitim programı üzerine yoğunlaştı.

Gelen tüm görüş ve öneriler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından titizlikle değerlendirildi. Bu süreçte, öğretim programlarında bazı genel düzeltmeler yapıldı ve şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda yeni müfredata yansıtıldı. 26 dersin yeni müfredatı, 16-22 Mayıs tarihleri arasında kurul gündeminde görüşülerek onaylandı.

Yeni müfredat, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından da onaylanarak “https://mufredat.meb.gov.tr” adresi üzerinden erişime açıldı. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıfta kademeli olarak uygulanmaya başlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tüm Türkiye’deki okullar için yeni karar: MEB’den az önce duyuru geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz