1. Haberler
  2. Gündem
  3. Turistler paket paket alıyor! Damarlardaki tıkanıklığı hemen açıyor

Turistler paket paket alıyor! Damarlardaki tıkanıklığı hemen açıyor

featured
service

Posta gazetesinin haberine göre, Anadolu’ya özgü olan Divle Obruk peyniri, lezzetiyle yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Kilo kilo dünyanın dört bir yanına satılan bu peynir, cilt, saç ve kemik sağlığını destekleyen zengin içeriğiyle dikkat çekiyor.

Sütun şeklindeki yağ yapısıyla mayalanan bu özel peynir, kalp dostu özellikleri ve düşük yağ oranıyla öne çıkıyor. İçeriğindeki sağlıklı yağlar, kalbe faydalı olduğundan, Divle Obruk peynirini dengeli bir şekilde tüketmek sağlığınıza büyük katkı sağlıyor.

Divle Obruk peyniri, kan akışını dengeleyerek damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı oluyor. Dünyanın en iyi beş peyniri arasında gösterilen bu peynir, özel bir mağarada olgunlaşıyor. Hafızayı güçlendirdiği ve beyin damarlarını beslediği bilinen Divle Obruk peyniri, serotonin olarak bilinen mutluluk hormonunun salgılanmasına da katkıda bulunuyor.

Ege Mihaliç Peyniri: B Vitamini Zengini

İzmir, Bursa ve Balıkesir’de üretilen Ege Mihaliç peyniri, adını Bursa’nın Karacabey ilçesinin eski isminden alıyor. Koyun veya inek sütünün yağı süzülmeden peynir haline getirilmesiyle elde edilen bu besin kaynağı, sağlığa olan faydalarıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Tarihi 250 yıl öncesine dayanan Mihaliç peyniri, kalsiyum ve fosfor açısından zengin bir besin kaynağı olarak biliniyor. Bu peynirin sağlığa en büyük katkılarından biri, B12 eksikliğini gidermesi.

img-0068.jpeg

Ayrıca, kansızlığın önüne geçmekte, yüksek mineral içeriğiyle kalp sağlığını korumakta ve sinir sistemi için son derece faydalıdır. Mihaliç peyniri tüketenler, sağlıklı ve uzun bir yaşam sürme şansına sahip oluyor. Hafızayı güçlendirmek için de tercih edilen bu peynir, stresi ve yorgunluğu hafifletme özelliğiyle de biliniyor.

Kadınlar için zorlayıcı olabilen PMS dönemini hafifleten bu peynir, sağlığa birçok fayda sunuyor. Ancak, peyniri tüketmeden önce alerjen etkileri göz önünde bulundurmak ve genel sağlığı dikkatle değerlendirmek önemlidir. Özel sağlık durumları olan, alerji geçmişi bulunan veya hamile kadınların bu besin kaynağını tüketmeden önce bir uzmana danışmaları önerilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Turistler paket paket alıyor! Damarlardaki tıkanıklığı hemen açıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz