1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk çiftçi bahçesine kurdu, enerji maliyetini sıfırladı! Hem su hem elektrik bedava: Yılda 70 Bin TL kâr ediyor

Türk çiftçi bahçesine kurdu, enerji maliyetini sıfırladı! Hem su hem elektrik bedava: Yılda 70 Bin TL kâr ediyor

featured
service

Bölgede şebeke elektriği bulunmadığı için 10 yıl önce güneş panelleri ile evinin elektriğini üretmeye başlayan Bahçe, bu sayede maliyetlerini önemli ölçüde düşürdü. Daha önce kuyudan su çekmek için kullandığı jeneratörün, sezonda yaklaşık 60-70 bin TL mazot tükettiğini belirten Bahçe, bu sorunu da güneş enerjisi ile çözdü.

4 yıl önce devletin sağladığı faizsiz kredi ile bahçesine güneş panelleri kuran Talat Bahçe, bu yatırımla enerji maliyetlerini sıfırladı. Gündüzleri güneş panelleri aracılığıyla bahçesini sulayan Bahçe, evinde de akülü sisteme geçerek 24 saat kesintisiz elektrik kullanmaya başladı.

Talat Bahçe, devletin verdiği sıfır faizli kredi sayesinde suyun bedavaya akmasını sağladığını ve üretimlerini artırdıklarını belirtti. “Sebze bahçemiz ve meyve ağaçlarımız var; burada bir hayat kurduk,” diyen Bahçe, önceden mazotla sulama yapmanın maliyetinin yüksek olduğunu vurguladı. Şu anda maliyetlerini sıfıra indirdiklerini ifade eden Bahçe, “Kullandığımız sistem arıza bile vermiyor. Güneşten alıyoruz elektriğimizi. Evden de elektriğimizi 7/24 güneşten alıyoruz. Kullanmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Çok iyi bir sistem,” şeklinde konuştu.

mersinde-3.jpg

Talat Bahçe, enerji üretimine evde başladıklarını ve 10 yıldır güneş enerjisi kullandıklarını belirtti. Suyu kuyusundan çekmek için de 4 yıldır güneş enerjisi sistemi kullandığını ekleyerek, bu sistemin kendilerine büyük kolaylık sağladığını ifade etti. Güneş enerjisi kullanarak hem çevreye duyarlı hem de ekonomik bir yaşam sürdüren Bahçe, diğer çiftçilere de bu sistemi denemelerini öneriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk çiftçi bahçesine kurdu, enerji maliyetini sıfırladı! Hem su hem elektrik bedava: Yılda 70 Bin TL kâr ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz