1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk dizilerinin dünyada gösterildiği ülke sayısı şaşırttı! En önemli ihracat kalemi oldu

Türk dizilerinin dünyada gösterildiği ülke sayısı şaşırttı! En önemli ihracat kalemi oldu

featured
service

Her hafta yoğun bir tempo içinde çekilen dizilerle özellikle İstanbul sokaklarının canlı bir film seti haline dönüştüğüne dikkat çekilen Fransız haber ajansı Agence France-Presse’in (AFP) haberinde, sektörün temsilcileriyle yapılan röportajlara geniş yer verildi.

2023 Kasım ayında düzenlenen uluslararası Emmy ödül töreninde en başarılı televizyon dizisi ilan edilen ‘Yargı’yı (Family Secrets)’ çeken Ay Yapım’ın proje geliştirme sorumlusu Erdi Işık, özellikle Latin Amerikalıların Türk dizilerini kültürlerine yakın buldukları için çok beğendiklerini belirtti.

“Bir seçici kurula örnek gösterdiğimde tek kelime Türkçe anlamasalar bile ne olduğunu anlıyorlar çünkü aile kültürü hemen hemen aynı” diyen Erdi Işık, Türk dizilerinin dış pazardaki başarılarının sırlarını özetledi.

Bu arada, Türkiye’deki sansür kısıtlamalarının, Orta Doğu’daki ve İspanyolca konuşulan ülkelerdeki pembe dizileri ailece izlemeye alışkın izleyiciler için önemli bir avantaj sağladığı tahmin ediliyor.

Ay Yapım temsilcisi Erdi Işık, Türkiye dışındaki izleyici kitlesini hedef alan yaklaşık 20 oyuncunun yer aldığı listeye atıfta bulunarak, “Uluslararası beklentilere uygun oyuncuları seçsek de biz öncelikle Türkiye pazarını düşünüyoruz” dedi.

Diğer bir Türk dizisi ‘Kanunsuz Topraklar (Bitter Lands)’, 2020 yılında Güney Amerika’da en iyi dizi ödülüne sahip olmuştu.

Uzun zamandır Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar’da popüler olan ve bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu tarafından yönetilen bu bölgelerdeki tarih, aile entrikaları ve engellenen aşk hikayelerini konu alan Türk dizileri artık her kıtada, hatta İspanyolca konuşan ülkelerle birlikte ABD’de bile gösteriliyor.

Türk dizilerinin başarısını öven Londra’daki izleyici ölçüm şirketi Glance’ın Araştırma ve Pazarlama Başkanı Xavier Rambert, “Bu filmler artık İspanya, Suudi Arabistan ve Mısır’da prime time’da yayınlanıyor” diyerek durumu özetledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk dizilerinin dünyada gösterildiği ülke sayısı şaşırttı! En önemli ihracat kalemi oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz