1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk gençlerine büyük müjde! AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: İşte katılım şartları

Türk gençlerine büyük müjde! AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: İşte katılım şartları

featured
service

Seyahat masraflarının artmasının yanında vize almanın zorlaşmasıyla Avrupa turu hayal haline gelmişken Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, birçok gencin hayalini gerçekleştiriyor. Başvurular sınırlı bir süre içinde alınacak.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, “DiscoverEU” programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dahil olmak üzere 35 bin genç için trenle ücretsiz Avrupa turu düzenleyeceğini duyurdu. Bu program, gençlere Avrupa’nın dört bir yanını keşfetme ve farklı kültürlerle tanışma fırsatı sunuyor.

Bu özel tur için, 1 Temmuz 2005 ile 30 Haziran 2006 tarihleri arasında doğmuş AB üyesi ülke vatandaşları ve Türkiye, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan’dan gençler başvuru yapabilecek. Başvurular, 30 Nisan Salı günü TSİ 13.00’te sona erecek.

Başvurular, Avrupa Gençlik Portalı üzerinden gerçekleştirilecek. Adayların, AB ile ilgili altı sorudan oluşan bir testi yanıtlamaları gerekiyor. Testi başarıyla tamamlayan gençlerden 35 bini, ücretsiz trenle Avrupa seyahati şansı kazanacak.

Kazananlar, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 tarihleri arasında, 30 gün süreyle Avrupa’nın çeşitli kentlerini dolaşma imkanı bulacak. Ayrıca, konaklama, yemek, toplu taşıma ve kültürel etkinliklerde kullanılabilecek 40 binden fazla indirim sunan bir indirim kartına sahip olacaklar.

5 of the Best Destinations to visit in Europe this April​ Break – The Bite

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk gençlerine büyük müjde! AB’den 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu: İşte katılım şartları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz