1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden kanun teklifine tepki!

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden kanun teklifine tepki!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifinin kendilerine ulaştığını ve incelemelere başladıklarını belirtti. Yapılan açıklamada, önerilen yasada birçok eksiklik bulunduğuna dikkat çekildi.

 

Açıklamada, “kuduz şüphesi” ve “saldırgan hayvan” gibi geniş anlam taşıyan ifadelerin, bilimsel ve hukuksal standartlara aykırı olduğu ifade edildi. Eğer taslak bu haliyle yasalaşırsa, mevcut sorunun çözümüne katkı sağlamayacağı ve ekosisteme zarar vereceği vurgulandı.

Birlik, söz konusu durumun toplumsal vicdanda onarılamaz hasarlara yol açabileceği ve sokak hayvanlarının varlığını savunanların bile bu yöntemle ilgili memnun kalmayacakları düşüncesinde olduklarını belirtti.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, meslek adının (Veteriner Hekim) birçok kez yanlış yazılmasının, taslağın özenle hazırlanmadığını gösterdiğini düşündüğünü de ifade etti. Birlik, mevcut haliyle bu taslağın yanında olmayacaklarını belirtirken, sokak hayvanlarının yaşatılması temeline dayanan çözümlerin hala mümkün olduğunu vurguladı.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, hayvanların korunmasına yönelik inisiyatif almaya hazır olduklarını ve Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşmek üzere Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu toplantısında yer alacaklarını kamuoyuna duyurdu.

r.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden kanun teklifine tepki!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz