1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı

featured
service

TBB’nin yaptığı açıklamada, yasa dışı yollarla elde edilen paraların, müşterilerden kiralanan hesaplar aracılığıyla sistem dışına çıkarıldığı vakaların arttığına dikkat çekildi.

Açıklamada, hesap sahibinin hesabı üzerinden yapılan işlemlerden sorumlu olduğunun altı çizilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bu işlemler, hesap sahibi adına yapıldığı için hesap sahipleri çeşitli hukuki ve cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler. İlgili mevzuata göre, banka nezdinde veya aracılığıyla kimlik tespiti gerektiren işlemlerde, başkasının hesabına hareket eden kişilerin, işlemleri gerçekleştirmeden önce kimin hesabına hareket ettiğini bankaya yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, bu kişilerin hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması öngörülmektedir.”

Özellikle banka hesaplarını üçüncü kişilere kullandıranların, nitelikli dolandırıcılık dahil olmak üzere çeşitli suçlarla ilişkilendirilebileceğine dikkat çeken TBB, yasal düzenlemelere göre dolandırıcılık suçuna iştirak edenlerin hapis cezası ve adli para cezası ile karşılaşabileceğini belirtti.

Açıklamada ayrıca, “Mağdur olmamak ve başkalarına mağduriyet yaşatmamak için banka hesap bilgilerinizi, IBAN numaralarınızı, dijital bankacılık kanallarında kullanılan parolalarınızı/tek kullanımlık şifrelerinizi, kart bilgilerinizi ve kart şifrelerinizi kimseye vermeyiniz. Menfaat karşılığı hesaplarınızı kullanmak isteyen dolandırıcılara karşı dikkatli olunuz.” ifadelerine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz