1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye için veriler açıklandı! Son beş yılda en hızlı büyüyen turizm merkezi oldu!

Türkiye için veriler açıklandı! Son beş yılda en hızlı büyüyen turizm merkezi oldu!

featured
service

Koli tatil programları da satan firma, uçuş sıklığının çoğalması, mevsimlerin müddetinin uzaması ve 2019 senesinde İzmir’in yeni durak olarak ilave edilmesinin arzı artırdığını vurguladı. Türkiye’nin maliyetlerinin uygun olması, sene süresince güneşli bir ülke olması ve natürel hoşlukları ise Türkiye’yi cazip bir turizm merkezi haline getiriyor. Özellikle çiftler ve aileler Türkiye’yi seçim ediyor.

İngiltere’de yapılan bir ankette ise turistlerin en çok hava ve abuhava sebebiyle Türkiye’yi seçim ettikleri ortaya çıktı. İşletmenin yaptığı ankete katılan 2.000 şahıs, Türkiye’nin hoş hava şartları ve abuhavayı sebebiyle seçim ettiklerini belirtti. Bu sebeplerle beraber Türkiye’nin turizm potansiyeli giderek çoğalıyor ve arzı da yükseliyor.

Turistlerin Türkiye’de en çok hoşlandığı etkinlikler arasında Türk mutfağının lezzetlerini sınamak, tarihi yerleri ziyaret etmek, ananesel çarşıları dolaşmak ve hamam sevinci yapmak yer alıyor. Türkiye’nin en süratli gelişen turistik merkezi olması, turistlerin seçimlerinde tesirli bir etken olarak görülüyor.

Yapılan bir ankete katılan turistlerin % 26’sı, yakınlarından dinledikleri öneriler üzerine Türkiye’yi ziyaret etmek istediklerini belirtirken, % 21’i ise uygun maliyetler sebebiyle Türkiye’yi seçim ettiğini ifade etti. Anket neticesine göre, katılımcıların % 53’ü Türkiye’nin dünyadaki en iyi tarih ve kültür mirasına sahip olduğunu düşünürken, % 44’ü ise Türkiye’nin en hoş sahillere sahip olduğunu dile getirdi.

Jet2holidays tarafından tertip edilen anket araştırmasına göre, katılımcıların yalnızca % 44’ü Türkiye’nin başşehri Ankara olduğunu doğru bir biçimde varsayım edebildi. Bu neticeler, Türkiye’nin turistler arasında popüler bir destinasyon olmasına karşın, bazı temel bilgilerin yetersizliğine işaret etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye için veriler açıklandı! Son beş yılda en hızlı büyüyen turizm merkezi oldu!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz