1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye ile Azerbaycan Arasında Ceza İnfaz Mutakabatı İmzalandı

Türkiye ile Azerbaycan Arasında Ceza İnfaz Mutakabatı İmzalandı

featured
service

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, temaslarda bulunmak için geldiği başkent Bakü’de Azerbaycan Adalet Bakanı Farid Ahmadov’la bir araya geldi.

Tunç, görüşmede yaptığı konuşmada Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin Şuşa Beyannamesi’yle beraber müttefiklik düzeyine çıkartılarak daha da güçlendirildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında güçlü kardeşlik bağları bulunduğunu söyleyen Tunç, Erdoğan ve Aliyev’in iki ülkenin menfaatine yönetim sergilediğini, ilgili bakanların da kendi alanlarındaki ilişkileri daha da derinleştirmek adına çalıştığını kaydetti.

Tunç, “Azerbaycan’la Türkiye arasında hukuki ve adli alanda hiçbir problem olmadan yolumuza devam ediyoruz. İlişkileri daha da kuvvetlendirmek ve tecrübelerimizi paylaşmak için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.” dedi.

İki ülkenin adli uygulamalar hususunda tecrübe paylaşımında bulunabileceğini ifade eden Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) kapsamında da ilişkileri sürdürdüklerini, TDT ülkelerinin adalet bakanlarıyla yakın ilişki içerisinde bulunduklarını kaydetti.

Tunç, Türkiye’deki Azerbaycan vatandaşlarının ve Azerbaycan’daki Türk vatandaşlarının hukuki sorunlarının çözümü hususunda ilişkilerin sorunsuz devam ettiğini belirterek “Terörle mücadele hususunda Azerbaycan’ın duyarlılığına teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz 2016’da FETÖ ülkemizde hain darbe girişiminde bulundu. FETÖ’nün kardeş ülkelerimizde de geçmişte yuvalanması, kardeş ülkelerimiz için risk oluşturuyor. Bu hususta işbirliklerimiz oldu. Terörle mücadele uluslararası alanda işbirliği gerektiriyor. Bu konuda da en çok işbirliği yapacağımız ülkeler kardeş ülkelerimizdir.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycanlı Bakan Ahmadov, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin “bir millet, iki devlet” şiarı doğrultusunda ilerlediğini söyledi.

İlişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarıldığını vurgulayan Ahmadov, “Türkiye’nin 2. Karabağ Savaşı’nda gösterdiği destek bugün Karabağ’ın imar ve ihyası işinde sürüyor. Sıkı ilişkilerimiz adli ilişkilerine de yansımış durumda. Türkiye’nin adli ve adli tıp alanındaki tecrübesinden faydalanıyoruz. İlişkilerimizin sınırı yoktur. Bu sınırları da her geçen gün daha da geliştiriyoruz.” diye konuştu.

Görüşme sonrasında Tunç ve Ahmadov, “Ceza İnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanında Kapasitenin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı”na imza attı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye ile Azerbaycan Arasında Ceza İnfaz Mutakabatı İmzalandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz