1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye-Mısır uçak seferleri iki katına çıkıyor

Türkiye-Mısır uçak seferleri iki katına çıkıyor

featured
service

Sivil havacılık alanındaki mutabakat zaptı ile uçak seferleri arasındaki frekans sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Uraloğlu, şu anda Türkiye’nin THY İstanbul-Kahire hattında haftalık 28 ve AJet Sabiha Gökçen-Kahire hattında ise 5 frekans uçuş gerçekleştirdiğini kaydetti. Ayrıca, Mısır’ın popüler turistik bölgeleri olan Şarm eş-Şeyh, Hurghada ve İskenderiye’ye de düzenlenen seferlerin sürdüğünü belirtti. Bakan Uraloğlu, bu yeni düzenlemenin iki ülke arasındaki ekonomik faaliyetleri, ticareti ve turizmi olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı.

Türk ve dünya basınında “Erdoğan Sisi” görüşmesi

Demir yolu sektörü için yapılan anlaşma ile bakım ve onarım, altyapı geliştirme, kapasite tahsisi ve trafik yönetimi gibi konularda işbirliğinin artırılması hedefleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile Mısır Ulusal Demiryolları arasında yapılacak teknik ziyaretlerle tecrübe paylaşımının sağlanacağı belirtildi.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki mutabakat zaptı ise telekomünikasyon ve posta yönetiminde politikaların geliştirilmesini, yönetim ve düzenleme, insan kaynakları geliştirme, uluslararası işbirliğini güçlendirme ve siber güvenlik konularını kapsıyor. Bakan Uraloğlu, iki ülkenin bu alanlarda karşılıklı olarak tecrübelerini paylaşacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye-Mısır uçak seferleri iki katına çıkıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz