1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye, Polonya ve Romanya’dan üçlü işbirliği! NATO’nun doğu kanadını güçlendirme kararı

Türkiye, Polonya ve Romanya’dan üçlü işbirliği! NATO’nun doğu kanadını güçlendirme kararı

featured
service

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslav Sikorski, Türkiye-Polonya-Romanya arasındaki üçlü işbirliği sürecinin devam edeceğini belirtti. Bu açıklama, Polonya’nın başkenti Varşova’da Helenow Sarayı’nda düzenlenen Türkiye-Polonya-Romanya Üçlü İşbirliği Süreci’nin dördüncü Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından yapıldı. Toplantıya Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu da katıldı.

Dışişleri Bakanı Sikorski, toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, NATO’nun doğu kanadına yatırım yapılması gerektiği konusunda mutabık kalındığını ifade etti. Sikorski, “NATO’nun doğu kanadına yatırım yapılması gerektiği konusunda hemfikir olduğumuz için çok mutluyum.” dedi.

Polonya’nın iki önemli müttefikinin Varşova’da bulunduğunu kaydeden Sikorski, Bakan Fidan ve Odobescu’nun Varşova’ya ilk resmi ziyaretlerinin olduğunu ifade etti. Sikorski, Romanya ve Türkiye ile uzun yıllardır süregelen dostluğun söz konusu olduğunu vurgulayarak, bu dostluk sayesinde görüşmelerin çok samimi ve dostane bir ortamda gerçekleştiğini belirtti.

Toplantıda, bölgesel güvenlik ve savunma konuları detaylı bir şekilde ele alındı. Sikorski, “Görüşmelerde sınamalar, NATO’yu nasıl güçlendirebileceğimiz ve Baltık, Karadeniz ve Akdeniz bölgesindeki güvenliği sağlamak için neler yapabileceğimiz konularını ele aldık.” dedi.

Sikorski, Polonya’nın güvenliği açısından önemli olan konuları da masaya yatırdıklarını belirtti. “Bunlar arasında Ukrayna’ya verilmesi gereken şartsız destek de var. Kremlin’in niyeti konusunda bir netliğe ihtiyacımız var. Rusya’nın kalıcı barışa önem verdiğine inanmak artık imkansızdır. Rusya revizyonist bir ülkedir bunu biliyoruz ve Avrupa’daki barışı inşa ederken Rusya’nın düşmanca tutumlarından vazgeçmeyeceğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sikorski, konuşmasında Belarus tarafından Rusya’nın desteğiyle sınırda oluşturulan göç baskısına da değindi. “Sayın bakanlara, Belarus tarafından Rusya’nın desteğiyle sınırımızda oluşturulan göç baskısıyla her gün mücadele eden Polonyalı askerler ve sınır güvenlik güçlerinin çabalarından bahsettim.” dedi.

Polonya’nın ortaklarının mücadele ettiği güvenlik sınamaları ve sorunlarının farkında olduklarını belirten Sikorski, Polonyalı askerlerin hem Türkiye’de hem de Romanya’da bulunduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye, Polonya ve Romanya’dan üçlü işbirliği! NATO’nun doğu kanadını güçlendirme kararı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz