1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye rakibi Yunanistan İspanya, İtalya’yı solladı! Cumhuriyet tarihinin rekoru geliyor: Zeytinyağı fiyatları nasıl olacak?

Türkiye rakibi Yunanistan İspanya, İtalya’yı solladı! Cumhuriyet tarihinin rekoru geliyor: Zeytinyağı fiyatları nasıl olacak?

featured
service

Edremit Körfezi Zeytinyağı Üreticileri Federasyonu Başkanı Mehmet Semerci, bu yıl Cumhuriyet tarihinin en yüksek üretimlerinden birine imza atılabileceğini belirterek, zeytinyağı fiyatlarında ani yükselişler beklemediğini dile getirdi. Haber Global’e özel açıklamalarda bulunan Semerci, Avrupa’da yaşanan stok sıkıntısının bu yıl Türkiye’ye ihracat anlamında önemli bir avantaj sağladığını belirtti ve “Bu sene bizim için sanıyorum Cumhuriyet tarihinin rekoru olabilecek bir üretim var. Ancak tecrübeme dayanarak söylüyorum ki, ‘çok ürün var fiyatlar düşecek’ yaklaşımı da pek geçerli değildir. Çünkü ihracat son derece açık olur; ihracatçılarımız daha fazla ihracat yapabilmek için her türlü opsiyonu denerler” dedi. Ancak kuraklığın zeytin bölgelerini etkileyebileceğine de dikkat çeken Semerci, bu durumun üretimde sıkıntılar yaratabileceğini vurguladı.

Zeytinyağı fiyatlarında bu yıl büyük bir değişim beklemeyen Semerci, “Fiyatların düşebileceğini pek düşünmüyorum ama aynı fiyatlar devam eder. Zam görmeyiz diye düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde organizasyon ve bolluk nedeniyle fiyatlar bir miktar düşer üreteciler açısından ama sonra ihracatın etkisi devreye girince problem yaşamayız. Tüketici açısından da bu yılın fiyatlarında yıl boyunca yükselme olmaz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nden stoklara ilişkin açıklama

Çanakkale Zeytinyağı ve Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Cem Erdilek ise üretim maliyetlerinin geçen yılın iki katına çıktığını belirterek, bu durumun fiyatlar üzerinde etkili olacağını vurguladı. Erdilek, “Bu sene mahsul çok gözüküyor. Yoğun olarak zeytin var. Toptan fiyatlar da geçen senenin yarı fiyatında. Ancak üretim maliyetleri de geçen senenin iki katına çıktı. Çiftçinin toptancıya satış fiyatında sezonun 250 liradan açılacağını tahmin ediyorum. Bu fiyat bile şu anda çiftçiye zarar ettiriyor. Çiftçinin masraflarını çıkarabilmesi için fiyatın en az 300-350 olması gerekiyor” dedi.

Erdilek ayrıca, piyasada fiyatlarla ilgili spekülasyonlar olduğuna dikkat çekerek, “Şimdi fiyatlar baskılanır, zeytinyağı piyasadan ucuz fiyattan toplanır. Ancak yılbaşından sonra fiyatlar yükselmeye başlar. Sezonda zeytinyağını satan kaybedecek gibi görünüyor” uyarısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye rakibi Yunanistan İspanya, İtalya’yı solladı! Cumhuriyet tarihinin rekoru geliyor: Zeytinyağı fiyatları nasıl olacak?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz