Türkiye suçlular için cennet! Interpol’de parmak izi kaydı bulunan çete üyesi, Yerlikaya döneminde vatandaş yapılmış

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla ve 19 Eylül 2018’de Resmi Gazete’de çıkan kararnameyle, 19 Eylül 2018 tarihinden sonraki bir tarihte en az 250.000 dolar tutarında taşınmaz yatırımı yapan yabancılar, eşleri, 18 yaş altındaki çocukları ve bağımlı çocukları talep halinde vatandaşlık hakkından faydalanabileceği belirtilmişti. 2018 yılındaki bu kararnameden önce miktar 1 milyon dolardı. Bu miktar bir ara 400 bin dolara çıkarılsa da sonrasında tekrardan 250 bin dolara indirildi.

Vatandaşlık kanunu ve varlık barışında yapılan iyileştirmeler, dünya genelindeki çete liderlerinin Türkiye’yi mesken tutmasına sebebiyet verdi.

Geçtiğimiz aylarda Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı belgelerde uluslararası alanda aranan çete liderlerinin Türk vatandaşlığı aldığı ortaya çıkmıştı.

Kırmızı bültenler aranan Komançero çetesinden Maximilian Rivkin, Kasım 2023’te Türkiye’de yakalanmış ve Türk vatandaşlığı aldığı gündeme gelmişti.

Timur Soykan, uyuşturucu kaçakçısı Rivkin’in Interpol veri sisteminde parmak izi olmasına, ABD ve İsveç’in kendisi için 5 milyon dolar ödül koymasına rağmen, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya döneminde vatandaşlık aldığını yazdı.

Konuyu BirGün’deki köşesine taşıyan Soykan’ın yazısının ilgili kısım şöyle:

“ABD’nin federal soruşturma bürosu FBI ve Avustralya Federal Polisi, 2019 yılında Komançero Çetesi’ne yönelik daha önce eşi görülmemiş küresel bir operasyon başlattı. ANOM adını verdikleri şifreli bir haberleşme sistemi geliştirdiler. Komançero Çetesi’ne sızan FBI ajanları, Hakan Ayık ve Maximillian Rivkin’e ANOM sistemini “Hiçbir şekilde dinlenemez, tam olarak güvenli, konum bilgisi vermez ve tek tuşla bütün mesajlar silinebilir” diyerek pazarladı. ANOM’a Hakan Ayık ve Maximilian Rivkin ortak oldu. Farkında olmadan FBI tuzağının distribütörlüğünü yapıyorlar, suç örgütü üyelerine satıyorlardı. ANOM kısa sürede 300 suç örgütüne ulaştı, 12 bin kullanıcısı oldu. FBI, 2019 ile 2021 arasında suç örgütlerinin gönderdiği 27 milyon mesajı arşivledi. Suç örgütünün lider ve üyeleri, uyuşturucu güzergahları, cinayetleri, kara para trafiği deşifre olmuştu. Maximilian Rivkin, ANOM’u pazarlıyordu. Bunun tuzak olduğundan habersizdi. Yeni Zelandalı lideri Ngakuru, Mayıs 2021 tarihli bir ANOM mesajında “Türkiye’de çok güçlü ve etkiliyiz. Bu bizi kolluk güçlerine karşı dayanıklı hale getiriyor” yazmıştı. Hakan Ayık’ın bağlantıları sayesinde güvende olduklarını anlatıyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye suçlular için cennet! Interpol’de parmak izi kaydı bulunan çete üyesi, Yerlikaya döneminde vatandaş yapılmış

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz