1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de arsa almadık yer bırakmadılar! Türkiye’den arazi almaları yasaktı: Dönüm dönüm yerleri çıktı

Türkiye’de arsa almadık yer bırakmadılar! Türkiye’den arazi almaları yasaktı: Dönüm dönüm yerleri çıktı

featured
service

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından 29 Ağustos 2024’te açıklanan verilere göre, Türkiye’deki Suriyeli sayısı 2012 yılında sadece 14 bin olarak kaydedilirken, günümüzde bu rakamın 3 milyon’un üzerine çıkması dikkat çekici. Ülkemizde toplam ikamet eden yabancı sayısının ise 5 milyonu geçtiği belirtildi.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, Mukabele-i Bilmisil Kanunu’na rağmen Suriyelilerin Türkiye’de arazileri ve konutları edinmelerinin önünde ciddi bir engel olmadığını belirtti. Uzun, son beş yılda 20 milyon 263 bin metrekare arazinin yabancılara satıldığını ve Suriyelilerin bu satışlardan önemli bir pay aldığını vurguladı.

Cumhur Uzun, Suriyelilerin kurduğu veya ortak olduğu 2 bin 568 tüzel kişilik aracılığıyla 37 ilde 484 futbol sahası büyüklüğünde arazi satın aldığını ve ayrıca 33 ilde 3.987 konut, dükkan ve ofis edindiğini ifade etti.

1927 tarihinde çıkarılan Mukabele-i Bilmisil Kanunu, Türkiye’de Suriyelilerin taşınmaz satın almasını yasaklamaktadır. Bu kanun, Suriye’nin Türklerin taşınmazlarına el koyması üzerine çıkarılmıştır ve Suriyelilerin Türkiye’de mevcut olan tüm taşınmazlarına el konulması gerektiğini belirtmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de arsa almadık yer bırakmadılar! Türkiye’den arazi almaları yasaktı: Dönüm dönüm yerleri çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz