1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de en çok sosyal ağ kullanılan şehir belli oldu! Zirvenin sahibi Ankara, İstanbul, İzmir hiçbiri değil: Bakın hangi il?

Türkiye’de en çok sosyal ağ kullanılan şehir belli oldu! Zirvenin sahibi Ankara, İstanbul, İzmir hiçbiri değil: Bakın hangi il?

featured
service

2022 yılında başlanan ve 5 aylık çalışmayla sonlanan araştırmada en az sosyal ağ yorgunluğu yaşayan şehrimizin Erzincan olduğu belirlendi.

En yoğun sosyal ağ yorgunluğu yaşayan ilimiz ise Afyonkarahisar oldu. Bölge bazındaysa Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin batıya göre daha yoğun sosyal ağ yorgunluğu yaşadığı tespit edildi.

Araştırma kapsamında, kişilerde görülen sosyal ağ yorgunluğunun bireysel kaynaklı olmadığı, kullanıcıların; platformlardaki aşırı miktardaki bilgi, devamlı iletişim hali veya sosyal ağların kendi teknik özelliklerinden kaynaklı yorgunluk yaşadığı belirlendi

Türkiye’de bir ilk olan ve 81 ili kapsayan araştırmayla ilgili bilgilendirme yapan Dr. Öğr. Üyesi Nihal Acar, “Çalışmamız aslında 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Pazar araştırmacıların bulduğu bir durum tespitidir. Şöyle ki sosyal ağların kullanım oranlarında ki düşüşe ve bu düşüşün kişiler üzerinde ortaya çıkarttığı fiziksel ve ruhsal nedenlere dayanan bir araştırmadır.

Araştırmada Türkiye’de ilk Prof. Dr. Birol Gündar ve benim tarafımdan doktora tezi olarak hazırlandı. Araştırmayı biz tüm Türkiye’de yani 81 ili temsil edecek şekilde yapılandırdık. Kavramın yani sosyal ağ yorgunluğunun nasıl üretildiğine baktığımızda ise büyük Pazar şirketleri kullanım oranlarında 2011 yılında 2010’a göre yüzde yirmilik bir düşüşten bahsediyor. Bu oran sosyal ağ için yüksek bir oran. Pazar araştırmacılar bunun yani insanların neden artık platform kullanmaktan uzaklaştığının araştırılması gerektiğini literatür kısmına yöneltiyor. Yani biraz daha bu işle uğraşan bilim adamlarının araştırma yapmasını söylüyor” dedi.

turkiyede-en-cok-sosyal-ag-kullanan-sehir-2.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de en çok sosyal ağ kullanılan şehir belli oldu! Zirvenin sahibi Ankara, İstanbul, İzmir hiçbiri değil: Bakın hangi il?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz